Hoe activeer ik de kilometerteller?

Bij Bundelz betaal je voor gebruik. Om te meten hoeveel afstand je aflegt, werken wij met een kastje dat meet hoeveel kilometer je rijdt. Dat kastje noemen we de kilometerteller. De kilometerteller activeer je voor de ingangsdatum van jouw Bundelz Autoverzekering. Op deze pagina vertellen we je meer over de activatie.

Dit heb je nodig voor de activatie

Zorg dat je het volgende bij de hand hebt als je de kilometerteller gaat activeren:


Kilometerteller

Je ontvangt de kilometerteller van Bundelz per post. Deze versturen we enkele dagen na je aanvraag. Het pakketje past door de brievenbus.

Inloggegevens voor de Bundelz app

De inloggegevens versturen we zodra je aanvraag is geaccepteerd. Je ontvangt de inloggegevens per mail.

Smartphone met internetverbinding

Op je smartphone installeer je de Bundelz app. Zonder Bundelz app kun je de kilometerteller niet activeren.

Stappenplan kilometerteller activeren

De kilometerteller activeer je met behulp van de Bundelz app op je smartphone. Zonder de Bundelz app kun je de kilometerteller niet activeren. De Bundelz app neemt je stap voor stap mee door de activatie. In de video geven we extra uitleg voor het activeren van de kilometerteller. Alle stappen die de app doorloopt, worden hierin verteld.


Zo activeer je de kilometerteller:
  1. Download de app “Bundelz” op je smartphone.
  2. Log in met de gebruikersnaam en het wachtwoord die je van ons per mail hebt ontvangen.
  3. Het wachtwoord dat je van ons hebt gekregen kun je in het volgende scherm veranderen in een voor jou makkelijk te onthouden wachtwoord.
  4. De app leidt je nu door het hele proces heen om de kilometerteller in je auto te plaatsen en om een goede verbinding te maken. Zorg er daarom voor dat je nu in je auto zit. Start de motor nog niet.
  5. De volgende stappen worden in de app uitgelegd. Wil je de stappen alvast doornemen? We hebben ze hieronder voor je uitgeschreven.
  6. Plaats de kilometerteller in de OBD II aansluiting van de auto. De app geeft aan waar deze aansluiting zich bevindt. Zorg ervoor dat de kilometerteller helemaal in de aansluiting zit zodat deze er niet uitvalt. Er gaat een groen lampje knipperen als de kilometerteller goed op zijn plek zit. Je weet dan dat de kilometerteller correct is geplaatst.
  7. Start nu de motor.
  8. Controleer of de internetverbinding van je smartphone goed is. Zonder goede internetverbinding in de auto kan de kilometerteller niet succesvol geactiveerd worden.
  9. Ga op je smartphone naar de instellingen en open de bluetoothverbinding. Zoek in de lijst met beschikbare apparaten naar LINK 100. Maak een verbinding met LINK 100 door erop te klikken.
  10. Nu kun je de kilometerteller en app met elkaar verbinden. Ga hiervoor naar de app en klik op de knop ‘Activeer’. De app geeft vanzelf aan als de activatie is gelukt.
Lukt het activeren niet?