Alles wat je moet weten over de kilometerteller


Nee, het plaatsen van de kilometerteller is heel eenvoudig. Wij vergelijken het soms met een stekker in het stopcontact steken.  

De Bundelz app vertelt je waar de aansluiting in jouw auto zit. Vaak is dat onder je dashboard. Vervolgens is het een kwestie van de kilometerteller in de poort stoppen. Daarna hoef je de kilometerteller alleen nog maar met je smartphone te verbinden via internet en bluetooth. De Bundelz app vertelt je stap voor stap hoe dat moet.

Ongeveer 2 weken voordat jouw Bundelz autoverzekering in gaat, sturen we je per mail jouw inloggegevens voor de Bundelz app. Zodra je inlogt, helpt de app je de eerste keer stap voor stap met het plaatsen van de kilometerteller. Een handleiding heb je dus niet nodig, maar we sturen er voor de zekerheid eentje mee met de kilometerteller.

Ongeveer 2 weken voordat jouw verzekering in gaat, sturen we je de kilometerteller toe. Daarin zit ook een waardebon voor de Kwikfit, waarmee je de kilometerteller gratis kunt laten plaatsen. 

De kilometerteller houdt de afstand bij op basis van snelheid en tijd. De teller ontvangt géén gps-signalen, dus we weten nooit waar je bent. 

De teller is minimaal zo nauwkeurig als jouw dashboard en gebruikt nauwelijks energie. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over je accu. 

Je betaalt eenmalig €35,- aansluitkosten voor Bundelz. De kosten bestaan uit administratieve kosten (poliskosten) en kosten voor de kilometerteller. Die moeten we namelijk voor je aanschaffen en naar je versturen.


Alles wat je moet weten over de app

Je hoeft niet elke keer als je gaat rijden je smartphone bij je te hebben. Wel ben je verplicht om eens in de 3 weken de kilometerteller en de Bundelz app met elkaar te synchroniseren. Dat doe je zo:

  1. Zorg dat je in de auto zit en dat de motor aan staat
  2. Heb je bluetooth aan staan? Dan verbindt de kilometerteller automatisch met je smartphone
  3. Heb je bluetooth uit staan? Zet deze dan aan en kies de Link 100 om mee te verbinden
  4. Open de Bundelz app en wacht ongeveer 10 seconden
    1. Heb je mobiel internet (4G) op je mobiel? Dan worden de kilometers direct bijgewerkt
    2. Heb je geen internet in de auto? Dan worden de kilometers bijgewerkt zodra je met Wifi verbindt, bijvoorbeeld thuis. Open dan de Bundelz app opnieuw en bekijk je bundelverbruik
Heb je alleen wifi op je smartphone en geen mobiel internet? Ook dan kun je Bundelz klant worden.

Let op: alleen bij de allereerste keer dat je – in de auto – de kilometerteller wilt koppelen aan de Bundelz app heb je wél mobiel internet nodig. Je kunt dan vragen of iemand anders voor jou even een hotspot kan maken op zijn eigen mobiele telefoon.

De app verbruikt heel weinig internet uit jouw data abonnement, omdat er geen zware gegevens worden overgezet. Je kunt het vergelijken met het ontvangen van een Whatsapp. Dat verbruikt slechts een paar kB.

Nee, dat hoeft niet. Je bent wel verplicht om minimaal één keer in de 3 weken je smartphone te verbinden met de kilometerteller in jouw auto. Daarvoor moet je met je telefoon in de auto zitten. 

Wil je altijd de actuele stand van je bundel kunnen bekijken? Neem dan je telefoon mee als je gaat rijden, en zorg dat je bluetooth en internet aan hebt staan. Als je de app opent, wordt je tegoed direct bijgewerkt.

Voor een autoverzekering van Bundelz is een smartphone verplicht. Heb je een Android telefoon? Dan moet je minimaal over softwareversie 5.0 beschikken. Als je een iPhone hebt, moet je minimaal softwareversie 11.0 hebben.

Ja, je kunt ook Bundelz klant worden als je geen mobiel internet hebt, mits je bij het plaatsen van de kilometerteller wél mobiel internet hebt. Wifi is niet voldoende.

Heb je geen mobiel internet op je telefoon? Dan kun je op de volgende manieren toch de kilometerteller plaatsen:

  1. Vraag iemand die wél mobiel internet heeft om de Bundelz app voor jou te installeren op zijn of haar mobiele telefoon.
  2. Vraag of iemand een hotspot voor jou aanmaakt op zijn of haar mobiele telefoon. 
Wil je weten hoe je een hotspot instelt op een telefoon van iemand die wel mobiel internet heeft? Kijk dan eens naar deze tips voor een Android telefoon, en klik hier als je een hotspot wil instellen op een iPhone.

Bundelz Logo Footer


Even geduld alsjeblieft, we berekenen jouw prijs per 1.000 kilometer.


Loading