Alles over de kilometerteller

Bij Bundelz betaal je voor gebruik. Om te meten hoeveel afstand je aflegt, werken wij met een kastje dat meet hoeveel kilometer je rijdt. Dat kastje noemen we de kilometerteller. We kunnen ons voorstellen dat je graag meer wilt weten over de kilometerteller. Bijvoorbeeld hoe het werkt, en hoe het kastje eruit ziet. Daarom hebben we hier de belangrijkste vragen en antwoorden op een rijtje gezet.

Meer weten over de app?

Alles wat je moet weten over de kilometerteller

De kilometerteller is een soort stekkertje dat je in de auto plaatst om bij te houden hoeveel kilometer je rijdt.

Nee, het plaatsen van de kilometerteller is heel eenvoudig. Wij vergelijken het soms met een stekker in het stopcontact steken.  

De Bundelz app vertelt je waar de aansluiting in jouw auto zit. Vaak is dat onder je dashboard. Vervolgens is het een kwestie van de kilometerteller in de poort stoppen. Daarna hoef je de kilometerteller alleen nog maar met je smartphone te verbinden via internet en bluetooth. De Bundelz app vertelt je stap voor stap hoe dat moet.

Ongeveer 2 weken voordat jouw Bundelz autoverzekering in gaat, sturen we je per mail jouw inloggegevens voor de Bundelz app. Zodra je inlogt, helpt de app je de eerste keer stap voor stap met het plaatsen van de kilometerteller. Een handleiding heb je dus niet nodig, maar we sturen er voor de zekerheid eentje mee met de kilometerteller.

Ongeveer 2 weken voordat jouw verzekering in gaat, sturen we je de kilometerteller toe. Daarin zit ook een waardebon voor de Kwikfit, waarmee je de kilometerteller gratis kunt laten plaatsen. 

De kilometerteller houdt de afstand bij op basis van snelheid en tijd. De teller ontvangt géén gps-signalen, dus we weten nooit waar je bent. 

De teller is minimaal zo nauwkeurig als jouw dashboard en gebruikt nauwelijks energie. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over je accu. 

Je betaalt eenmalig €35,- aansluitkosten voor Bundelz. De kosten bestaan uit administratieve kosten (poliskosten) en kosten voor de kilometerteller. Die moeten we namelijk voor je aanschaffen en naar je versturen.Heb je de kilometerteller ontvangen?

Twee weken voordat je verzekering ingaat, sturen we de kilometerteller per post naar je toe. Met de Bundelz app kun je de kilometerteller in de auto plaatsen. Of maak gebruik van de gratis hulp van KwikFit. Zij helpen je graag met het plaatsen van de kilometerteller. Daarna kun je de kilometerteller zelf activeren. 

Auto's met een bouwjaar vanaf 2004 en jonger zijn vrijwel allemaal geschikt voor de Bundelz kilometerteller. In deze auto's is namelijk een OBD II poort aanwezig, waar de kilometerteller in geplaatst wordt. Je kunt met deze auto's een Bundelz autoverzekering afsluiten. Elektrische auto's zijn helaas niet geschikt.

Auto's die gebouwd zijn vóór 2004 zijn helaas niet geschikt voor de Bundelz kilometerteller. Je kunt in dat geval geen Bundelz verzekering afsluiten. Er is dan geen OBD II poort aanwezig in de auto óf de OBD II poort is niet geschikt om de data van de kilometerteller door te geven aan de Bundelz app.

Als je je kenteken invult op de homepage, krijg je een melding als je auto niet geschikt is. In andere gevallen is je auto wel geschikt, of controleren wij na je aanvraag of de kilometerteller in je auto past.

Let op: heb je al een apparaat in je OBD2 poort? De kilometerteller werkt niet met een splitter.

In de Bundelz app wordt stap voor stap uitgelegd hoe en waar je de kilometerteller moet plaatsen en activeren. Lees je de stappen van te voren liever door? Klik dan hier voor de handleiding van de kilometerteller.

Slimme apparaten verzamelen informatie. Zo ook de kilometerteller die je voor Bundelz in je auto hebt. We hechten veel waarde aan privacy. Omdat je Bundelz betaalt per 1.000 gereden kilometers hebben we wel informatie nodig over de afstand die je met je auto aflegt.

De kilometerteller in je auto is niet voorzien van een simkaart. Er wordt ook geen gebruik gemaakt van GPS sginalen. Dat betekent dat we alleen weten welke afstand je in welke tijd hebt afgelegd. We niet niet waar je bent of waar je hebt gereden.

De kilometerteller registreert het aantal kilometers dat je rijdt op basis van de snelheid en de tijd en houdt daarbij geen rekening met de stand van de kilometers in het dashboard. Op basis daarvan zie jij de gereden afstand in de app en krijgen wij een seintje als je 1.000 km hebt gereden, zodat er automatisch een nieuwe bundel start en je een nieuw polisblad ontvangt.

Om de kilometerstand in de Bundelz app bij te werken, moet je de Bundelz app op je smartphone verbinden met de kilometerteller. Dat noemen we bijwerken. Je dient dit minimaal één keer in de 3 weken te doen.

Met behulp van het stappenplan in de Bundelz app kun je de kilometerstand bijwerken.Wil je nog meer weten?

Mogen wij je bellen voor feedback?

Je staat op het punt deze pagina te verlaten zonder de verzekering af te sluiten. Wij willen graag van jou leren om onze dienst te verbeteren. Jouw telefoonnummer gebruiken we eenmalig om je te bellen voor feedback.

Kentekenhouder

De kentekenhouder is de eigenaar van de auto. Op het kentekenbewijs staat de naam van de kentekenhouder genoemd. Is de kentekenhouder niet de verzekeringsnemer? Geef dat dan hier aan.

Mail mij de brochure

In de Bundelz brochure vind je de belangrijkste informatie over onze voordelige autoverzekering. Vul je naam en e-mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden. We sturen de brochure per mail naar je toe.Bekijk hier onze privacystatement

Eigen risico

Hoe hoog het eigen risico is dat je moet betalen, hangt af van het soort schade en waar je deze laat herstellen. Er zijn twee mogelijkheden: 
 • Je laat de schade herstellen bij een bedrijf uit ons schadeherstelnetwerk. Het eigen risico is dan per schadegeval:
  1. € 150,- voor het vervangen of repareren van ruitschade;
  2. € 150,- voor het herstellen van alle overige schades.
   Als je beide soorten schades tegelijk oploopt, dan betaal je € 150,-.
 • Je laat de schade herstellen bij een bedrijf buiten ons schadeherstelnetwerk. In dit geval betaal je altijd een eigen risico van € 550,- per schadegeval.
 • Kies je ingangsdatum

  Ingangsdatum
  Houd rekening met de opzegtermijn van je huidige verzekering. Laat je Bundelz verzekering ingaan op de dag dat je huidige verzekering afloopt. 

  Overstapservice
  Na de volgende stap kun je aangeven dat je van onze overstapservice gebruik wilt maken.


  Ok, begrepen

  Je kunt bij Bundelz een autoverzekering afsluiten als je de auto privé gebruikt. Ben je werknemer in loondienst, dan vallen woon-werkverkeer en zakelijke ritten onder privégebruik. Ben je zzp'er? Dan verzekeren wij je auto onder de volgende voorwaarden:

  Ok, begrepen

  Je betaalt eenmalig €35,- aansluitkosten voor Bundelz. De kosten bestaan uit administratieve kosten (poliskosten) en kosten die wij maken voor de kilometerteller. Denk bijvoorbeeld aan de aanschaf en het versturen van de kilometerteller per post.


  Ok, begrepen

  We hebben je schadevrije jaren nodig om jouw prijs te berekenen. Je vindt het aantal jaren dat je hebt opgebouwd op je meest recente polisblad. Heb je deze gegevens niet bij de hand? Informeer dan bij jouw huidige autoverzekeraar. 

  Het is belangrijk om meteen het juiste aantal schadevrije jaren op te geven. Zo voorkom je een herberekening van jouw prijs of mogelijk zelfs een opzegging van je verzekering.

  Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe meer korting op je bundelprijs!


  Ok, begrepen

  Het aantal kilometers dat je hier aangeeft is niet van invloed op jouw bundelprijs. We gebruiken je antwoord om jou te helpen inschatten hoeveel bundels je nodig hebt.


  Ok, begrepen

  Wat is gedekt?

  Wanneer ben je verzekerd?
  De bestuurder en passagiers van jouw auto zijn verzekerd bij een ongeval:

  Je Schadeverzekering Inzittenden wordt gekoppeld aan je bundel. Je betaalt €5 per 1.000 kilometer.

  Wat is gedekt?

  Wa
  Wa-Casco (Allrisk)
  Schade door je auto aan anderen en spullen van anderen
  24 uur per dag hulp bij ongelukken, ook in het buitenland
  Schade door rook, brand, noodweer of dieren op de weg
  Schade door diefstal en joyriding
  Barsten, sterretjes of putjes in je autoruit
  Schade aan je auto, door jou veroorzaakt
  Nieuwwaarde (nieuwe auto)
  2 jaar
  Eigen risico
  €150

  Wat is gedekt?

  Het aantal schades dat wij in een jaar voor jou vergoeden, bepaalt je nieuwe aantal schadevrije jaren. In tabel 1 kun je zien hoeveel schadevrije jaren je terugvalt bij één of meer schades, en welk kortingspercentage bij je nieuwe aantal schadevrije jaren hoort. Je nieuwe kortingspercentage geldt vanaf het eerste verzekeringsjaar na de schadedatum.


  Aantal
  Schadevrije
  Jaren
  Kortingspercentage Je nieuwe aantal schadevrije jaren, bij...
  WA Casco 0 schades 1 schade 2 schade 3 schade 4 schades of meer
  > = 16 80% 80% 17 10 5 0 -5
  15 80% 80% 16 10 5 0 -5
  14 80% 80% 15 9 4 -1 -5
  13 80% 80% 14 8 3 -2 -5
  12 80% 80% 13 7 2 -3 -5
  11 80% 80% 12 6 1 -4 -5
  10 80% 80% 11 5 0 -5 -5
  9 78% 78% 10 4 -1 -5 -5
  8 76% 76% 9 3 -2 -5 -5
  7 74% 74% 8 2 -3 -5 -5
  6 72% 72% 7 1 -4 -5 -5
  5 70% 70% 6 0 -5 -5 -5
  4 67,5% 67,5% 5 -1 -5 -5 -5
  3 65% 65% 4 -2 -5 -5 -5
  2 60% 60% 3 -3 -5 -5 -5
  1 55% 55% 2 -4 -5 -5 -5
  0 50% 50% -5 -5 -5 -5 -5
  -1 45% 45% -5 -5 -5 -5 -5
  -2 35% 35% -1 -5 -5 -5 -5
  -3 25% 25% -2 -5 -5 -5 -5
  -4 15% 15% -3 -5 -5 -5 -5
  -5 0% 0% -4 -5 -5 -5 -5