Hoe werkt de prepaid autoverzekering?

Bundelz is een autoverzekering voor automobilisten die gemiddeld 100 kilometer per week rijden, of op jaarbasis niet boven de 5.000 kilometer uitkomen. Bij ons betaal je niet per maand, maar per bundel van 1.000 kilometer.

Betalen per kilometer

We hanteren handige bundels van 1.000 kilometer. Je betaalt vooraf voor jouw bundel. Pas als je 1.000 kilometer met de auto hebt gereden, start automatisch een nieuwe bundel. Zo betaal je alleen voor het gebruik van de auto en ben je wel altijd verzekerd, zélfs als de auto stil staat. Een bundel van 1.000 km bevat een WA dekking of een WA Casco dekking.

Je kunt de bundel aanvullen met een Schadeverzekering Inzittenden. Een bundel is maximaal 1 jaar geldig. Heb je binnen 1 jaar geen 1.000 km gereden dan vervallen de resterende kilometers. Er start dan automatisch een nieuwe bundel. 
Bekijk hier een overzicht van de kosten per dekking.

De kilometerteller en de app

Omdat je betaalt per 1.000 kilometer moeten we natuurlijk wel weten hoeveel afstand je aflegt, zodat we je tijdig een nieuw polisblad kunnen toesturen. Daarvoor plaats je een klein kastje (we noemen dit de kilometerteller) in de OBD-II poort van je auto. 

De Bundelz app op je smartphone leidt je bij de eerste keer inloggen door het proces heen om de kilometerteller op de juiste plek in je auto te plaatsen. Het is echt een kwestie van erin pluggen en klaar. Daarna maak je, in de auto, met je smartphone verbinding met bluetooth én internet, zodat er een verbinding tot stand komt met de kilometerteller.

Wat nog belangrijk is om te weten:
 • je hebt bluetooth én mobiel internet nodig als je de app en de kilometerteller in je auto met elkaar verbindt
 • de kilometerteller registreert GEEN locatie gegevens. Wij weten dus NOOIT waar je bent
 • De kilometerteller kan je accu niet leegtrekken. Als de motor uit staat duurt het ongeveer 4,5 jaar voordat een gezonde accu leeg is
Wil je meer weten? Bekijk dan onze veelgestelde vragen over de app en de kilometerteller. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.
Wat kost Bundelz? Start vandaag nog met besparen
“Onze tweede auto gebruik ik alleen om naar de sportschool te gaan of de boodschappen te halen. Bundelz is lekker overzichtelijk en makkelijk in gebruik. Met de WA verzekering bespaar ik best veel geld!”
- Sandra Vogels (43), Arnhem

In 5 stappen ben je verzekerd bij Bundelz

 • 1.
  Kies de dekking die bij je past en vraag de verzekering aan

  Kies tussen een WA dekking en een WA Casco (all risk) dekking. Vul je bundel eventueel aan met een Schadeverzekering Inzittenden.

 • 2.
  Wij checken jouw auto en laten je weten of je kunt overstappen op Bundelz

  We laten je weten of je auto geschikt is voor de prepaid autoverzekering van Bundelz.

 • 3.
  Je ontvangt de kilometerteller die je eenvoudig zelf in je auto plaatst

  We sturen je de kilometerteller voordat je verzekering in gaat. De kilometerteller registreert het aantal kilometers dat je rijdt.

 • 4.
  Log in op de Bundelz app en je bent direct op de hoogte van je bundelverbruik

  We sturen je per mail de inloggegevens voor de app. De app geeft je inzicht in je kilometerverbruik. Je hebt hiervoor een smartphone met een internetbundel nodig.

 • 5.
  Je bent nu verzekerd met Bundelz en kunt direct de weg op!

  Start met rijden, je bent vanaf nu altijd verzekerd, ook als je stilstaat!

Vraag je verzekering aan Start vandaag nog met besparen

Voorwaarden om bij Bundelz verzekerd te zijn


Waarom kan ik geen Bundelz verzekering afsluiten als ik wel voldoe aan de vereisten?


Bundelz is een bijzondere autoverzekering. Wij hanteren geen persoonlijk berekende premie maar hebben een standaard prijs die geldt voor een bundel van 1.000 kilometer.

Een reguliere autoverzekering houdt bij het vaststellen van de premie rekening met o.a. je leeftijd, jouw schadevrije jaren, de regio waar je woont, het type auto en de cataloguswaarde. Daarom is een autoverzekering voor de een duurder dan voor de ander. Bundelz kent deze differentiatie op dit moment niet en werkt met een standaard prijs per 1.000 kilometer. Deze standaardprijs kent slechts 2 variabelen: de dekking en het aantal schadevrije jaren.

Risicodekking

Om alle schades in te toekomst te kunnen blijven uitkeren moeten wij zorgen dat we voldoende risicodekking houden. Daarom doen wij, net als alle andere verzekeraars, nog een acceptatiecheck op al onze aanvragen. Onze standaard prijs is berekend op een gemiddelde klant die past binnen de dekking van ons tarief. Dat betekent dat we op basis van dit standaard tarief én een voor ons aanvaardbare marge, helaas niet iedereen kunnen verzekeren. We kunnen de premie namelijk niet aanpassen op jouw individuele situatie zoals een reguliere autoverzekering dat wel kan.

Hierdoor kan het dus soms voorkomen dat je, terwijl je wel aan onze vereisten voldoet, toch niet bij ons verzekerd kan worden.

Kun je je auto niet bij ons verzekeren?

Wanneer wij hebben aangegeven dat wij je auto (nog) niet kunnen verzekeren is het goed te weten dat dit besluit tot stand komt op basis van een combinatie van meerdere factoren. Het algoritme bekijkt alle gegevens en de uitkomst daarvan nemen wij over. Omdat Bundelz een vrij nieuwe verzekering is en een standaard tarief hanteert, zijn de criteria om bij ons verzekerd te zijn vaak iets strenger dan bij een verzekeraar die al jaren bestaat.