Veelgestelde vragen

De 4 meest gestelde vragen

Je kan een Bundelz autoverzekering aanvragen als je voldoet aan de volgende voorwaarden:

 • Je gebruikt jouw auto weinig: je rijdt ongeveer 100 kilometer per week, of zelfs minder. Rij je meer? Dan ben je waarschijnlijk goedkoper uit met een reguliere autoverzekering.
 • Je bent 30 jaar of ouder.
 • Je hebt een smartphone met mobiel internet en bluetooth. Je smartphone moet minimaal beschikken over Android versie 5.0 of iOS versie 11.0.
 • De kilometerteller moet in jouw auto passen (de meeste auto's vanaf bouwjaar 2004 zijn hiervoor geschikt). 
 • De cataloguswaarde van je auto mag niet hoger zijn dan €75.000.
 • Je gebruikt je auto privé: Bundelz verzekert geen zakelijke auto's.
Nadat wij jouw aanvraag hebben ontvangen doen wij nog een acceptatiecheck. Zodra je aanvraag is goedgekeurd krijg je van ons bericht dat je als Bundelz klant de weg op kunt.

Ja, voor Bundelz heb je een smartphone nodig, met mobiel internet en bluetooth.

Waarom heb ik een smartphone nodig?
Je hebt de smartphone nodig voor de Bundelz app. Die helpt je bij het plaatsen van de kilometerteller in de auto. In de app zie je ook hoeveel kilometer je nog in je bundel hebt. Daarvoor moet je regelmatig, maar minimaal één keer in de 3 weken, je smartphone verbinden met de kilometerteller.  Dat noemen we synchroniseren. Lees hier hoe je dat doet. 

Is mijn telefoon geschikt voor de Bundelz app?
Is je smartphone al een aantal jaar oud? Controleer dan even of je de meest recente softwareversie hebt geïnstalleerd. 

 • Android: minimaal softwareversie 5.0
 • iPhone: minimaal softwareversie 11.0. 

Plaats de kilometerteller met behulp van de Bundelz app
De Bundelz app helpt je stap voor stap om de kilometerteller op de juiste plek in je auto te plaatsen. Download dus eerst de Bundelz app in de App Store of Google Play voordat je de kilometerteller gaat plaatsen. Als je de app voor het eerst opent, neemt de app je stapsgewijs mee door het proces. Je ontvangt de kilometerteller ongeveer twee weken voordat je Bundelz autoverzekering in gaat. Je krijgt van ons via de mail de inloggegevens voor de app.

Gratis Kwikfit service
Vind je het lastig om de kilometerteller in de auto te plaatsen? Wij bieden in samenwerking met KwikFit een gratis hulpservice aan. Ga naar jouw dichtstbijzijnde KwikFit vestiging en vraag aan een van de medewerkers of hij/zij je kan helpen met het plaatsen van de kilometerteller. Binnen deze service valt ook een gratis bandeninspectie en gratis accucheck.

Wat is synchroniseren?
Om de kilometerstand in de Bundelz app bij te werken, moet je de Bundelz app op je smartphone verbinden met de kilometerteller in je auto. Dat noemen we synchroniseren. Je dient dit minimaal één keer in de 3 weken te doen. 

Hoe synchroniseer ik?

 1. Zorg dat je in je auto zit
 2. Zet bluetooth en mobiel internet aan op je telefoon
 3. Open de Bundelz app.
  • Zijn je kilometers bijgewerkt? Dan is het synchroniseren gelukt.
  • Zijn ze nog niet bijgewerkt? Ga dan naar je bluetooth instellingen op je telefoon en maak verbinding met de kilometerteller (Link). Je kilometers worden dan bijgewerkt. 
Als je niet synchroniseert, wordt je kilometertegoed niet bijgewerkt. Het is daarom aan te raden om jouw smartphone altijd bij je te hebben als je in je auto rijdt, en bluetooth en mobiel internet aan te laten staan. Zodra je de app opent, wordt je kilometertegoed bijgewerkt. Het internet dataverbruik is minimaal.

Ervaar je problemen met synchroniseren? Bekijk dan ons stappenplan.

Wat is Bundelz

Bundelz is de eerste prepaid autoverzekering van Nederland, speciaal voor de automobilisten die weinig rijden. Als je auto veel stil staat betaal je wel altijd voor je autoverzekering. Best gek, toch? Dat vonden wij nou ook. Daarom betaal je bij Bundelz alleen voor de kilometers die je rijdt.

Bundelz is heel eenvoudig. Je koopt een bundel waarmee je verzekerd bent voor 1.000 km. Is je bundel op? Dan start automatisch een nieuwe. En ja, je auto is ook verzekerd als 'ie stilstaat. Een kilometerteller in je auto houdt de gereden afstand bij. Met de Bundelz app op je smartphone heb je inzicht in je bundelverbruik. De app dien je regelmatig via bluetooth en het internet te synchroniseren met de kilometerteller in je auto. 

Bekijk onze partners of neem contact met ons op. 

Voor wie is Bundelz voordelig?
Bundelz is speciaal voor automobilisten die weinig rijden. Rij je per week ongeveer 100 kilometer, maar in ieder geval niet meer dan 5.000 kilometer per jaar? Dan kan Bundelz voordelig voor jou zijn. 

Rij je meer? Dan ben je goedkoper uit met een reguliere autoverzekering.

Kom ik in aanmerking voor Bundelz?
Je kan een Bundelz autoverzekering aanvragen als je voldoet aan de volgende voorwaarden:

 • Je bent 30 jaar of ouder
 • Je hebt een smartphone met mobiel internet en bluetooth. Je smartphone moet minimaal beschikken over Android versie 5.0 of iOS versie 11.0
 • De kilometerteller moet in jouw auto passen (de meeste auto's vanaf bouwjaar 2004 zijn hiervoor geschikt).
 • De cataloguswaarde van je auto mag niet hoger zijn dan €75.000
 • Je gebruikt je auto privé. Bundelz verzekert geen zakelijke auto's.

Nadat wij jouw aanvraag hebben ontvangen doen wij nog een acceptatiecheck. Zodra je aanvraag is goedgekeurd krijg je van ons bericht dat je als Bundelz klant de weg op kunt.

Overstappen naar Bundelz

Bundelz is een digitale autoverzekering. Je kunt Bundelz dus alleen online aanvragen op www.bundelz.nl/stap1. Na je aanvraag doen wij nog een acceptatiecheck. Zodra je aanvraag is goedgekeurd, ontvang je een bevestiging. Je eerste bundel gaat van start op de ingangsdatum die je hebt gekozen tijdens je aanvraag. 

Leuk dat je wilt overstappen naar Bundelz!

Wil je dat wij je huidige verzekering voor je opzeggen? Dat doen we graag! Zodra je je aanvraag hebt afgerond, kan je aangeven dat je gebruik wilt maken van onze overstapservice. 

Let op: zorg dat je, vóórdat je een Bundelz autoverzekering aanvraagt, weet per wanneer je je huidige verzekering kan opzeggen. Dan weet je meteen welke ingangsdatum je moet kiezen voor je Bundelz autoverzekering. 

Sommige verzekeraars gaan niet akkoord met een opzegging door ons. Dat laten wij direct aan je weten, en we helpen je om je verzekering zelf op te zeggen.

Over de verzekering

Hieronder vind je een kort overzicht van de maximale bedragen die wij uitkeren. Bekijk de polisvoorwaarden voor details.

WA dekking:
We vergoeden de kosten van de schade die je hebt veroorzaakt. Het schadebedrag betalen we aan degene die schade heeft opgelopen. Maximaal:

Verwondingen maximaal: € 7.500.000,-
Spullen van iemand anders maximaal: € 2.500.000,-

WA Casco:
Schade aan accessoires: maximaal € 2.500,-. Hieronder vallen onderdelen die niet in de fabriek op je auto zijn aangebracht, zoals een ingebouwd navigatiesysteem of speciale velgen.

Bij diefstal of total loss ontvang je een vergoeding voor je auto. Deze vergoeding is afhankelijk van het bouwjaar van je auto. Als je auto minder dan twee jaar oud is, vergoeden we de aanschafwaarde. Anders gaan we uit van de vervangingswaarde volgens de ANWB/BOVAG-koerslijst. Meer informatie kan je vinden op bladzijde 30 van de polisvoorwaarden.

Het eigen risico bij een WA Casco dekking is € 150, mits je de auto laat repareren bij een aangesloten herstelbedrijf. Anders tellen we er € 400 bij op.

Schadeverzekering Inzittenden
Je krijgt de kosten van de schade vergoed, met een maximaal bedrag van € 1.000.000,- voor alle verzekerden samen.

Bij Bundelz kun je kiezen uit een WA verzekering en een WA Casco (all risk) verzekering. Je kunt eventueel een aanvullende Schadeverzekering Inzittenden toevoegen.

Bij een WA dekking ben je voor het volgende verzekerd:

 • Verwondingen die je met je auto aan een ander toebrengt of schade aan de spullen van iemand anders
 • 24 uur per dag hulp bij een ongeval in binnen- en buitenland
 • Dekking in het buitenland
Bij een WA Casco (all risk) dekking ben je ook verzekerd voor:
 • Schade aan je eigen auto door diefstal, ruitbreuk, brand, botsing met dieren, storm, hagel en joyriding
 • Schade aan je eigen auto door een botsing met een ander voertuig
 • Hulpverlening bij een mechanisch defect aan de auto in het buitenland
 • Twee jaar de nieuwwaarde voor je nieuwe auto
 • Twee jaar de aanschafwaarde van je occasion

Je kan daarnaast een Schadeverzekering Inzittenden afsluiten. Bij deze aanvullende dekking ben je verzekerd voor:
 • Verwondingen die de bestuurder en passagiers van de auto oplopen door een verkeersongeval, inclusief smartengeld
 • Schade aan de eigendommen van de bestuurder en passagiers, inclusief de bagage in de auto

Bekijk hier de polisvoorwaarden voor alle bovenstaande dekkingen, of bekijk onze verzekeringskaarten:

Hoe hoog het eigen risico is dat je moet betalen, hangt af van het soort schade en waar je deze laat herstellen. Er zijn twee mogelijkheden:

 • Je laat de schade herstellen bij een bedrijf uit ons schadeherstelnetwerk. Het eigen risico is dan per schadegeval:
  • € 150,- voor het vervangen of repareren van ruitschade;
  • € 150,- voor het herstellen van alle overige schades.

   Als je beide soorten schades tegelijk oploopt, dan betaal je € 150,-.
 • Je laat de schade herstellen bij een bedrijf buiten ons schadeherstelnetwerk. In dit geval betaal je altijd een eigen risico van € 550,- per schadegeval.

Ga naar www.schadegarant.nl en zoek een schadeherstelbedrijf bij jou in de buurt.

Nee, er is geen maximum aan het aantal kilometers dat je mag rijden met een Bundelz autoverzekering.

Bundelz is voordelig voor iedereen die gemiddeld minder dan 5.000 kilometer per jaar rijdt. Als je meer rijdt, ben je waarschijnlijk goedkoper uit met een reguliere verzekering. 

Het betekent niét dat je maximaal 5.000 kilometer mag rijden. Je mag zelf bepalen of je 3.000, 5.000 of zelfs 8.000 kilometer rijdt. Je krijgt gewoon een nieuwe bundel en bent altijd verzekerd.

Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat jouw situatie verandert en dat je de auto iedere dag gaat gebruiken. Wij houden dan voor je in de gaten of Bundelz nog voordelig voor je is en geven je een seintje als wij vermoeden dat je goedkoper uit bent met een reguliere verzekering. Je kunt Bundelz iedere dag opzeggen.

Ja, je auto is ook verzekerd als hij stil staat. Voor een stilstaande auto gelden de voorwaarden zoals die omschreven staan in de standaard polisvoorwaarden. Dat betekent bijvoorbeeld dat stormschade aan je auto verzekerd is als je de module Casco gesloten hebt.

Bij een Schadeverzekering Inzittenden zijn de bestuurder en de passagiers ook verzekerd als ze onderweg tijdelijk uit de auto zijn. Dan gelden de voorwaarden zoals beschreven in de polisvoorwaarden.

De Bundelz verzekering is een autoverzekering die gebaseerd is op de polisvoorwaarden van Nationale-Nederlanden. Bekijk de polisvoorwaarden hier.

Bekijk hier de gebruikersovereenkomst van de kilometerteller.

Het aantal schadevrije jaren staat meestal vermeld op je polisblad. Staat het niet vermeld? Dan gelden de volgende regels, die sinds 2016 voor elke verzekeraar in Nederland van kracht zijn:

 • Bij ieder jaar dat je geen schade claimt, bouw je 1 schadevrij jaar op  
 • Bij iedere schade die je claimt, val je 5 schadevrije jaren terug  
 • Heb je meer dan 15 schadevrije jaren? Dan val je na 1 schade altijd terug naar 10 schadevrije jaren
Bundelz biedt geen no-claim korting. 

Helaas, de Bundelz Autoverzekering is alleen bedoeld voor personenauto's die particulier worden gebruikt en die beschikken over een Nederlands kenteken. Een camper, caravan of een zakelijk voertuig kun je niet bij Bundelz verzekeren.

Oldtimers zijn niet geschikt voor onze kilometerteller. Ook daarvoor kun je dus geen Bundelz autoverzekering afsluiten. Dit geldt ook voor elektrische en hybride auto's.

Wat vervelend dat je schade hebt. We gaan je zo goed mogelijk helpen. Onze partner Intrasurance handelt de schade voor je af. Om hen te bereiken kan je bellen naar een van de volgende telefoonnummers:

Tijdens kantoortijden: 070-513 333 6 (optie 1)

Buiten kantoortijden NL: 0900-8840

Buiten Nederland (Europa): +31 88 66 33 333

Eigen risico
Heb je een WA Casco verzekering? Dan geldt er een eigen risico van €150 per schadegeval als je de schade laat
repareren door een bedrijf uit ons schadeherstelnetwerk. Als je de schade laat herstellen bij een bedrijf buiten
ons schadeherstelnetwerk, geldt een eigen risico van €550 per schadegeval. 

Bekijk de polisvoorwaarden

Kosten, geldigheid en opzeggen

Je betaalt eenmalig €35,- aansluitkosten voor Bundelz. De kosten bestaan uit administratieve kosten (poliskosten) en kosten voor de kilometerteller. Die moeten we namelijk voor je aanschaffen en naar je versturen. 

Bij Bundelz betaal je geen maandelijkse premie, maar koop je een bundel van 1.000 kilometer. Nadat je een Bundelz autoverzekering hebt afgesloten, gaat je eerste bundel in op de ingangsdatum die je hebt gekozen. Je betaalt Bundelz per automatische incasso en ontvangt vooraf een bericht als we de volgende bundel bij je incasseren. Het bedrag wordt rond de ingangsdatum van je bundel afgeschreven. 

Heb je 1.000 kilometer gereden, dan start je volgende bundel automatisch. Dit is omdat we willen voorkomen dat je per ongeluk onverzekerd rondrijdt.

Een bundel is 12 maanden geldig. Heb je na 12 maanden minder dan 1.000 kilometer gereden, dan vervallen de kilometers die nog in je bundel zitten. Je krijgt dan automatisch een nieuwe bundel. De nieuwe bundel is weer 12 maanden geldig. 

Je krijgt vooraf per e-mail een bericht over de incasso van je nieuwe bundel.

Stuur een e-mail naar hallo@bundelz.nl en vermeld je naam, polisnummer en de datum waarop jij wilt stoppen met Bundelz. We zetten dan de automatische incasso stop. Je beëindigt dan je Bundelz verzekering, want je kan Bundelz alleen maar via automatische incasso betalen. Let op: sluit wel op tijd een andere autoverzekering af.

We betalen je het aantal kilometers dat nog in je bundel zit, naar rato terug. Als je binnen 7 dagen opzegt nadat je nieuwe bundel automatisch is ingegaan, dan krijg je het volledige bedrag van je nieuwe bundel terug.

Je kunt iedere dag opzeggen. Stuur een e-mail naar hallo@bundelz.nl en vermeld je naam, polisnummer en de datum waarop jij wilt stoppen met Bundelz. We zetten dan de automatische incasso stop en sturen je een bevestiging van de beëindiging van de verzekering. Let op: sluit wel op tijd een andere autoverzekering af.

Zeg je binnen 7 dagen nadat je automatisch een nieuwe bundel hebt gekregen je verzekering op? Dan krijg je het volledige bedrag van je bundel terug. In alle andere gevallen betalen we het aantal niet verbruikte kilometers naar rato terug.

Als je een andere auto koopt kan het zijn dat jouw bundelprijs verandert. Want de prijs is mede afhankelijk van het merk, type en bouwjaar van de auto.

Neem als je jouw auto verkoopt en een nieuwe aanschaft even contact met ons op, dan rekenen we de nieuwe prijs voor je uit. Wij checken dan ook meteen of jouw nieuwe auto geschikt is voor Bundelz. Daarna passen we de polis voor je aan.

De kilometerteller kun je gewoon overzetten op jouw nieuwe auto. Als de auto geschikt is voor de kilometerteller dan lukt dit zonder problemen. Lees hier meer over de geschiktheid van auto's.

De resterende kilometers uit jouw bundel gaan gewoon mee naar de nieuwe auto. 

De kilometerteller

Plaats de kilometerteller met behulp van de Bundelz app
De Bundelz app helpt je stap voor stap om de kilometerteller op de juiste plek in je auto te plaatsen. Download dus eerst de Bundelz app in de App Store of Google Play voordat je de kilometerteller gaat plaatsen. Als je de app voor het eerst opent, neemt de app je stapsgewijs mee door het proces. Je ontvangt de kilometerteller ongeveer twee weken voordat je Bundelz autoverzekering in gaat. Je krijgt van ons via de mail de inloggegevens voor de app.

Gratis Kwikfit service
Vind je het lastig om de kilometerteller in de auto te plaatsen? Wij bieden in samenwerking met KwikFit een gratis hulpservice aan. Ga naar jouw dichtstbijzijnde KwikFit vestiging en vraag aan een van de medewerkers of hij/zij je kan helpen met het plaatsen van de kilometerteller. Binnen deze service valt ook een gratis bandeninspectie en gratis accucheck.

De kilometerteller en de app
De kilometerteller telt het aantal kilometers dat je rijdt aan de hand van statistieken die de motor aanlevert. Vervolgens moet de kilometerteller het aantal kilometers dat je hebt gereden doorgeven aan jou én aan ons. Dat gebeurt via de Bundelz app op je smartphone. Hiervoor moet je de kilometerteller verbinden met de Bundelz app. Daar heb je bluetooth en mobiel internet voor nodig. 

Bluetooth en mobiel internet
Met bluetooth geeft de kilometerteller de kilometers door aan de app. De kilometers zijn dan nog niet zichtbaar in de app. Daarvoor moet je telefoon verbinding maken met (mobiel) internet (3G / 4G ). Pas dan wordt het aantal kilometers dat je hebt gereden zichtbaar in de app. 

Verbind de app en de kilometerteller regelmatig
Het is belangrijk dat je de kilometerteller en de Bundelz app regelmatig met elkaar verbindt, zodat de kilometers goed aan jou en aan ons worden doorgegeven. Het is daarom slim om bluetooth en mobiel internet aan te zetten als je gaat rijden. Je moet de Bundelz app en de kilometerteller minimaal één keer in de 3 weken synchroniseren, ook als je niet gereden hebt. 

Let op: de app moet actief (op de achtergrond) zijn als je gaat synchroniseren. Als je de app iedere keer na gebruik helemaal afsluit, klik hem dan even aan als je gaat synchroniseren. 

Vragen?
We helpen je graag als je nog vragen hebt over de kilometerteller. Mail naar hallo@bundelz.nl.

Verbind de Bundelz app met de kilometerteller
Zodra je de app via bluetooth en mobiel internet hebt verbonden met de kilometerteller in je auto krijg je een notificatie op je smartphone dat je verbonden bent. In het overzicht in de app zie je het aantal kilometers dat je hebt gereden. Met een kleine vertraging in de data zal deze gedurende het rijden het aantal kilometers bijwerken. Zo weet je dat de kilometerteller goed werkt.

Let op: het synchroniseren werkt alleen als de kilometerteller en de app via bluetooth met elkaar verbonden zijn!

Worden je kilometers niet bijgewerkt?
We helpen je graag. Bekijk ons stappenplan om je kilometers bij te werken en eventuele problemen op te lossen. 

Let op: het is belangrijk dat je minimaal elke 3 weken de app op je smartphone via bluetooth verbindt met de kilometerteller in je auto. Als dat niet het geval is ontvang je van ons een e-mail met de vraag dit alsnog te doen.Als je auto naar de garage gaat voor een beurt of onderhoud, kan het zijn dat de automonteur de OBD poort (waar de kilometerteller in zit) nodig heeft om motormanagement informatie uit te lezen. Hij verwijdert dan de kilometerteller. 

Je bent verplicht om ons te informeren als de auto naar de garage gaat én wanneer je hem weer ophaalt. Dit kun je eenvoudig doen door ons te mailen op hallo@bundelz.nl

Het is aan te raden om, als je de auto weer bij de garage ophaalt, te controleren of de kilometerteller weer op zijn plek zit. Een van de monteurs kan jou dat ook meteen vertellen. 

De kilometerteller is absoluut geen energievreter. Sterker nog, als de motor van de auto is uitgeschakeld dan gaat de kilometerteller vanzelf in de slaapstand. Het duurt dan ongeveer 40.000 uur (omgerekend 4,5 jaar) voordat de kilometerteller een gezonde accu heeft leeggetrokken. Dat lijkt ons een acceptabel cijfer.

De kilometerteller is extra zuinig omdat er géén simkaart in zit en er wordt géén gebruik gemaakt van GPS signalen.

Slimme apparaten verzamelen informatie. Zo ook de kilometerteller die je voor Bundelz in je auto hebt. We hechten veel waarde aan privacy. Omdat je Bundelz betaalt per 1.000 gereden kilometers hebben we wel informatie nodig over de afstand die je met je auto aflegt.

De kilometerteller in je auto is niet voorzien van een simkaart. Er wordt ook geen gebruik gemaakt van GPS sginalen. Dat betekent dat we alleen weten welke afstand je in welke tijd hebt afgelegd. We niet niet waar je bent of waar je hebt gereden. 

De kilometerteller registreert het aantal kilometers dat je rijdt op basis van de snelheid en de tijd en houdt daarbij geen rekening met de stand van de kilometers in het dashboard. Op basis daarvan zie jij de gereden afstand in de app en krijgen wij een seintje als je 1.000 km hebt gereden, zodat er automatisch een nieuwe bundel start en je een nieuw polisblad ontvangt.

Heb je een Android toestel? Om een succesvolle bluetooth koppeling tot stand te brengen tussen de app en de kilometerteller wordt er in de Bundelz app toestemming gevraagd om de locatie te delen. Sinds versie Android 6.0 is de locatie nodig om te kunnen scannen naar bluetooth apparaten.

Dit staat los van de Bundelz app. Voor de werking van de app zijn deze gegevens niet nodig. Het is enkel en alleen bedoeld om de bluetooth koppeling te realiseren. Als je geen akkoord geeft kan de app geen verbinding maken met de kilometerteller. Het is dus veilig om akkoord te geven én noodzakelijk voor een goed werkende app. 

Een IOS toestel vraagt bij het verbinden met bluetooth niet om het delen van de locatie. Dit is alleen van toepassing op een Android toestel.

Auto's met een bouwjaar vanaf 2004 en jonger zijn vrijwel allemaal geschikt voor de Bundelz kilometerteller. In deze auto's is namelijk een OBD II poort aanwezig, waar de kilometerteller in geplaatst wordt. Je kunt met deze auto's een Bundelz autoverzekering afsluiten. Elektrische auto's zijn helaas niet geschikt. 

Auto's die gebouwd zijn vóór 2004 zijn helaas niet geschikt voor de Bundelz kilometerteller. Je kunt in dat geval geen Bundelz verzekering afsluiten. Er is dan geen OBD II poort aanwezig in de auto óf de OBD II poort is niet geschikt om de data van de kilometerteller door te geven aan de Bundelz app.

Als je je kenteken invult op de homepage, krijg je een melding als je auto niet geschikt is. In andere gevallen is je auto wel geschikt, of controleren wij na je aanvraag of de kilometerteller in je auto past.

Over de Bundelz app en synchroniseren

Wat is synchroniseren?
Om de kilometerstand in de Bundelz app bij te werken, moet je de Bundelz app op je smartphone verbinden met de kilometerteller in je auto. Dat noemen we synchroniseren. Je dient dit minimaal één keer in de 3 weken te doen. 

Hoe synchroniseer ik?

 1. Zorg dat je in je auto zit
 2. Zet bluetooth en mobiel internet aan op je telefoon
 3. Open de Bundelz app.
  • Zijn je kilometers bijgewerkt? Dan is het synchroniseren gelukt.
  • Zijn ze nog niet bijgewerkt? Ga dan naar je bluetooth instellingen op je telefoon en maak verbinding met de kilometerteller (Link). Je kilometers worden dan bijgewerkt. 
Als je niet synchroniseert, wordt je kilometertegoed niet bijgewerkt. Het is daarom aan te raden om jouw smartphone altijd bij je te hebben als je in je auto rijdt, en bluetooth en mobiel internet aan te laten staan. Zodra je de app opent, wordt je kilometertegoed bijgewerkt. Het internet dataverbruik is minimaal.

Ervaar je problemen met synchroniseren? Stuur dan een mail naar hallo@bundelz.nl.

Nee, dat hoeft niet. Je bent wel verplicht om minimaal één keer in de 3 weken je smartphone te verbinden met de kilometerteller in jouw auto. Daarvoor moet je met je telefoon in de auto zitten. Lees hier hoe je dat moet doen. 


Wil je altijd de actuele stand van je bundel kunnen bekijken? Neem dan je telefoon mee als je gaat rijden, en zorg dat je bluetooth en internet aan hebt staan. Als je de app opent, wordt je tegoed direct bijgewerkt. 

Kun je de kilometerteller voor een periode langer dan 3 weken niet verbinden met de app? Bijvoorbeeld omdat je zonder auto naar het buitenland gaat? Dan moet je dit vooraf aan ons laten weten. Dit doe je door te mailen naar hallo@bundelz.nl

Twee weken voordat jouw Bundelz autoverzekering in gaat, ontvang je inloggegevens voor de Bundelz app. Je hebt de app nodig om de kilometerteller in je auto te plaatsen en om je kilometertegoed te kunnen bekijken.

Plaatsen van de kilometerteller
Nadat je voor de eerste keer bent ingelogd, legt de app je stap voor stap uit hoe je de kilometerteller in jouw auto plaatst. Zodra je de kilometerteller in je auto hebt geplaatst, zie je vanaf je ingangsdatum hoeveel kilometer je hebt gereden en hoeveel kilometer er nog in je bundel zit. Daarvoor moet je de app wel synchroniseren met de kilometerteller in je auto. 

Je kilometertegoed bekijken: synchroniseren
De kilometerteller houdt bij hoeveel kilometer je rijdt, en geeft dat door aan de Bundelz app via bluetooth en mobiel internet. Zodra je jouw smartphone via bluetooth en internet hebt verbonden met de kilometerteller in de auto, zal jouw bundeltegoed automatisch worden bijgewerkt. Zo weet je precies hoeveel kilometer er nog in je bundel zit en wanneer jouw nieuwe bundel automatisch in gaat. Je moet minimaal één keer in de 3 weken synchroniseren. 


De app werkt alleen correct met de besturingssystemen Android versie 5.0 of hoger en IOS versie 11.0 of hoger. Je kan de app maar op één apparaat tegelijkertijd downloaden. Koop je een nieuwe telefoon? Mail dan even naar hallo@bundelz.nl

Je kunt, als je eenmaal bent ingelogd in de app, jouw wachtwoord niet wijzigen. Deze functie zit vooralsnog niet in de app, maar wordt binnenkort wel ingebouwd.

Bewaar daarom je gekozen wachtwoord goed! Als je het wachtwoord toch vergeten bent, dan kun je een mailtje sturen naar hallo@bundelz.nl, dan krijg je een nieuw tijdelijk wachtwoord toegestuurd.

Volg onderstaande stappen om de kilometers in de Bundelz app bij te werken:

 1. Zorg dat je in de auto zit en de motor aan staat.
 2. Maak met je smartphone een bluetoothverbinding met de kilometerteller. De kilometerteller heet LINK 100 bij bluetooth. 
 3. Open de Bundelz app (!) en wacht ongeveer 10 seconden. 
 4. Heb je internet in de auto? Dan worden de kilometers direct bijgewerkt.
 5. Heb je geen internet in de auto? Dan worden de kilometers bijgewerkt zodra je met Wifi verbindt. Open de Bundelz app dan opnieuw. 
Zodra de kilometers zijn bijgewerkt in de Bundelz app, zie je ‘Zojuist bijgewerkt’ staan. Worden je kilometers nog steeds niet bijgewerkt? Controleer dan de volgende zaken:

Heb je verbinding met internet?
Controleer je internetverbinding. Alleen bij genoeg internetbereik kunnen de kilometers bijgewerkt worden.

Heb je verbinding met bluetooth?

Je hebt een bluetoothverbinding met de kilometerteller als het blauwe lampje op de kilometerteller continu brandt. Bij de bluetooth instellingen van je telefoon staat dat het apparaat LINK 100 verbonden of gekoppeld is. Daarnaast krijg je een notificatie wanneer je een bluetoothverbinding hebt. Tips:

 • Bluetooth heeft maar een paar meter bereik. Zorg dus dat je in de auto zit.
 • Komt de bluetooth verbinding niet tot stand? Schakel dan bluetooth uit, wacht 15 seconden en schakel bluetooth weer in. Verbind dan opnieuw met de kilometerteller.
 • Verwijder eventueel het gekoppelde apparaat (LINK 100) uit de bluetooth instellingen. Daarna kan je opnieuw een verbinding maken. 
Zit de kilometerteller goed in de auto? 
Controleer of de kilometerteller nog goed in de auto zit. Druk deze voor de zekerheid aan.

Worden de kilometers nog niet bijgewerkt?
 • Sluit de Bundelz app volledig af en open het vervolgens opnieuw.
 • Verwijder de Bundelz app van je telefoon en installeer het opnieuw.

Blijf je problemen ondervinden? We helpen je graag verder! Stuur een e-mail naar hallo@bundelz.nl. We kunnen je het beste helpen als je de volgende zaken aangeeft:

 • Welke lampjes branden op de kilometerteller?
 • Wat zie je in de Bundelz app?
 • Wat heb je zelf al geprobeerd?

De app verbruikt heel weinig internet uit jouw data abonnement, omdat er geen zware gegevens worden overgezet. Je kunt het vergelijken met het ontvangen van een Whatsapp. Dat verbruikt slechts een paar kB.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Mail of Chat