I.v.m. een technische storing zijn we telefonisch niet bereikbaar. Heb je een vraag? Kijk bij Vraag & Antwoord of mail naar hallo@bundelz.nl.
Bundelz stopt. Lees er hier meer over.

Schoonmaaktips voor je auto: lak aan zomers ongemak

Vliegen, insecten, plakhars, honingdauw en vogelpoep. Zomer en zon zijn leuk, maar het levert ook ongemak op. Hoe verwijder je die troep van je auto zonder de autolak te beschadigen? Bundelz poetst je kennis over schoonmaken op en geeft de beste tips voor een blinkende, krasvrije auto.

Wasstraat of met emmer en sop aan de slag?

Volgens deskundigen is een auto door de wasstraat halen milieuvriendelijker en dus beter dan zelf aan de slag gaan met emmer en sop. In sommige gemeenten is een auto op straat wassen verboden en kan het een boete tot €440 opleveren vanwege een milieudelict. Op eigen terrein is een ander verhaal. Feit is dat je niet voor ieder insect of een handvol vogelpoepspetters naar de wasstraat rijdt en dus moet je regelmatig zelf poetsen als je auto bevuild is.

Nodig voor het schoonmaken van je auto

 • Een microvezeldoek of zachte spons en eventueel een droogdoek, ook bekend als watermagneet.
 • Twee emmertjes water halen! Een met lauwwarm water en een milieuvriendelijk (let op het Milieukeur-logo) schoonmaakmiddel zoals Eco all the Way (biologisch afbreekbaar), en een met alleen water om te spoelen. Anders komt het vuil rechtstreeks in de emmer met schoonmaakmiddel terecht.
 • Eventueel een insectenreiniger als je de beestjes wat sneller wilt verwijderen. Lees altijd wel goed de instructies op de verpakking.
 • Een autowax om na het schoonmaken een beschermlaag op je auto aan te brengen.

Niet doen bij auto wassen!

 • Schuurmiddelen en schuursponzen gebruiken, dit zorgt alleen maar voor meer ellende.
 • Te hard poetsen of wrijven op vlekken en insecten, dit kan lakschade opleveren.
 • Tuinslang inzetten om de auto schoon te spuiten; dit kost tot wel 150 liter per wasbeurt. Een emmer met water is beter en goedkoper.

Vogelpoep verwijderen

In de winter sta je het ijs van de ruiten te krabben, in de zomer ga je de strijd aan met uitwerpselen van vogels: vogelpoep. Het slimste is om de poepkledders direct te verwijderen met lauwwarm water en een zachte poetsdoek (microfiber). Als de zon volop op de met vogelpoep bedekte auto schijnt, kan dat voor nare, doffe plekken zorgen. Is het toch al flink aangekoekt? Leg dan eerst een natte doek op de plekken om de poep los te weken en maak daarna de hele auto schoon.  Een ‘oma huismiddeltjes’-tip die op veel autosites wordt genoemd, is het gebruik van een oude nylonpanty die je in een sopje doopt. De poep verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Tips voor een vogelpoepvrije auto

 1. Een goede waxlaag op je auto helpt, dan koekt de vogelpoep niet direct vast.
 2. Zoek, wanneer mogelijk, een zo gunstig mogelijke parkeerplek. Boomloos, in de schaduw of in een (eigen) garage.
 3. Staat je auto langere tijd stil, gebruik dan een autohoes om de auto te beschermen.

Hars van bomen en honingdauw

Parkeer je auto niet onder een boom is makkelijker gezegd dan gedaan. En tja, dan zit er plakhars of honingdauw op je auto. Vaak is het honingdauw, een plakkerig goedje afkomstig van blad- en schildluizen in de bomen. Meestal is honingdauw eenvoudig te verwijderen met lauwwarm water, een milieuvriendelijke autoshampoo, een microfiber doekje of een oude theedoek.

Insecten verwijderen van auto

Na een autoritje met lekker weer, zit je auto bij terugkomst onder de insecten. Grill, ramen en motorkap zijn een groot slagveld. Verwijder de insecten zo snel mogelijk met schoon water en een microfiber doekje of oude theedoek. Als de insecten er al wat langer zitten, kan het ook helpen om eerst een vochtige doek op de beestjes te leggen zodat ze losweken.

Tips van andere af&toe rijders

Af&toe rijder en Bundelz-klant Evert stuurde ons een goede tip: 'Droog nooit met een zeem, zelfs geen echte kalfslederen. Een speciale droogdoek is veel beter, liefst van zeer groot formaat. Waarbij je niet moet droogwrijven, maar die je er "overheen" haalt.' Heb jij zelf een autowastip voor andere af&toe rijders? Laat het ons weten via de chat of stuur een mail naar hallo@bundelz.nl

Fris de lente in

Een schone auto is fijn, maar er is meer! Wil je goed voorbereid zijn op heerlijke autoritten in de lente en zomer? Bekijk dan onze 6 onderhoudtips die ervoor zorgen dat je auto straks als een zonnetje loopt.

Veelgestelde vragen:

 • Een microvezeldoek of zachte spons en eventueel een droogdoek, ook bekend als watermagneet.
 • Twee emmertjes water halen! Een met lauwwarm water en een milieuvriendelijk schoonmaakmiddel, en een met alleen water om te spoelen. Anders komt het vuil rechtstreeks in de emmer met schoonmaakmiddel terecht.
 • Eventueel een insectenreiniger als je de beestjes wat sneller wilt verwijderen. Lees altijd wel goed de instructies op de verpakking.
 • Een autowax om na het schoonmaken een beschermlaag op je auto aan te brengen.


Het slimste is om de poepkledders direct te verwijderen met lauwwarm water en een zachte poetsdoek (microfiber). Als de zon volop op de met vogelpoep bedekte auto schijnt, kan dat voor nare, doffe plekken zorgen. Is het toch al flink aangekoekt? Leg dan eerst een natte doek op de plekken om de poep los te weken en maak daarna de hele auto schoon.


Meestal is honingdauw eenvoudig te verwijderen met lauwwarm water, een milieuvriendelijke autoshampoo, een microfiber doekje of een oude theedoek.


Verwijder de insecten zo snel mogelijk met schoon water en een microfiber doekje of oude theedoek. Als de insecten er al wat langer zitten, kan het ook helpen om eerst een vochtige doek op de beestjes te leggen zodat ze losweken.


Volgens deskundigen is een auto door de wasstraat halen milieuvriendelijker en dus beter dan zelf aan de slag gaan met emmer en sop. In sommige gemeenten is een auto op straat wassen verboden en kan het een boete tot €440 opleveren vanwege een milieudelict. Op eigen terrein is een ander verhaal. Feit is dat je niet voor ieder insect of een handvol vogelpoepspetters naar de wasstraat rijdt en dus moet je regelmatig zelf poetsen als je auto bevuild is.


Wil je meer lezen over autotips?

Ontvang de nieuwste artikelen automatisch in je mailbox. Je kunt je op elk moment uitschrijven.

Wil je nog meer weten?

Hoeveel rijd je per jaar?


km per dag
km per jaar

sluiten

Wil je een Bundelz verzekering aanvragen?

Je staat op het punt om deze pagina te verlaten zonder een verzekering aan te vragen. Wil je een Bundelz verzekering aanvragen?

Nog niet helemaal zeker? We helpen je graag!

Heb je vragen of weet je niet zeker of Bundelz bij je past? Neem gerust contact op, we helpen je graag verder.

Neem contact op Maak je aanvraag later af

Welke aanvullende dekking zou jij graag willen?

Bundelz biedt deze dekkingen nu nog niet aan, maar we zijn altijd in ontwikkeling. Het kan zijn dat we binnenkort extra dekkingen aanbieden. In de tussentijd kun je aanvullende dekkingen vaak los bij een andere verzekeraar verzekeren, terwijl de auto bij Bundelz verzekerd is.

Weet je niet hoeveel je rijdt?

Het maakt niet uit hoeveel kilometers je per jaar rijdt. We doen niets met het aantal dat je hier op geeft. Het is alleen om jou een indicatie te geven van wat je gaat betalen. Je betaalt namelijk niet per jaar, maar per bundel van 1.000 km. De kilometerteller telt hoeveel jij rijdt. Heb je 1.000 km gereden? Dan ontvang je automatisch een nieuwe bundel.

Weet je niet hoeveel je rijdt?

Het maakt niet uit hoeveel kilometers je per jaar rijdt. We doen niets met het aantal dat je hier op geeft. Het is alleen om jou een indicatie te geven van wat je gaat betalen.

Wil je een Bundelz verzekering aanvragen?

Je staat op het punt om deze pagina te verlaten zonder een verzekering aan te vragen. Wil je een Bundelz verzekering aanvragen?

Wil je een herinnering per e-mail ontvangen als jouw huidige verzekering afloopt? Door te klikken op de onderstaande knop, ga je akkoord met het eenmalig versturen van een herinnering. Je ontvangt één maand voordat jouw huidige verzekering afloopt een e-mail.

Vind je Bundelz interessant?

Je staat op het punt om de pagina te verlaten. We horen graag jouw mening om Bundelz te verbeteren.

Kentekenhouder

De kentekenhouder is de eigenaar van de auto. Op het kentekenbewijs staat de naam van de kentekenhouder genoemd. Is de kentekenhouder niet de verzekeringsnemer? Geef dat dan hier aan.

Mail mij de brochure

In de Bundelz brochure vind je de belangrijkste informatie over onze voordelige autoverzekering. Vul je naam en e-mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden. We sturen de brochure per mail naar je toe.Bekijk hier onze privacystatement

Eigen risico

Hoe hoog het eigen risico is dat je moet betalen, hangt af van het soort schade en waar je deze laat herstellen. Er zijn twee mogelijkheden: 
 • Je laat de schade herstellen bij een bedrijf uit ons schadeherstelnetwerk. Het eigen risico is dan per schadegeval:
  1. € 150,- voor het vervangen of repareren van ruitschade;
  2. € 150,- voor het herstellen van alle overige schades.
   Als je beide soorten schades tegelijk oploopt, dan betaal je € 150,-.
 • Je laat de schade herstellen bij een bedrijf buiten ons schadeherstelnetwerk. In dit geval betaal je altijd een eigen risico van € 550,- per schadegeval.
 • Kies je ingangsdatum

  Ingangsdatum
  Houd rekening met de opzegtermijn van je huidige verzekering. De meeste verzekeraars hebben een opzegtermijn van één maand. Kijk in de polisvoorwaarden van jouw huidige verzekeraar voor het opzegtermijn van je autoverzekering. 

  Overstapservice
  Na de volgende stap kun je aangeven dat je van onze overstapservice gebruik wilt maken.


  Ok, begrepen

  Je kunt bij Bundelz een autoverzekering afsluiten als je de auto privé gebruikt. Ben je werknemer in loondienst, dan vallen woon-werkverkeer en zakelijke ritten onder privégebruik. Ben je zzp'er? Dan verzekeren wij je auto onder de volgende voorwaarden:

  Ok, begrepen

  Je betaalt eenmalig €35,- aansluitkosten voor Bundelz. De kosten bestaan uit administratieve kosten (poliskosten) en kosten die wij maken voor de kilometerteller. Denk bijvoorbeeld aan de aanschaf en het versturen van de kilometerteller per post.


  Ok, begrepen

  We hebben je schadevrije jaren nodig om jouw prijs te berekenen. Je vindt het aantal jaren dat je hebt opgebouwd op je meest recente polisblad. Heb je deze gegevens niet bij de hand? Informeer dan bij jouw huidige autoverzekeraar. 

  Het is belangrijk om meteen het juiste aantal schadevrije jaren op te geven. Zo voorkom je een herberekening van jouw prijs of mogelijk zelfs een opzegging van je verzekering.

  Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe meer korting op je bundelprijs!


  Ok, begrepen

  Het aantal kilometers is een schatting. Je mag altijd meer of minder rijden dan je aangeeft. Je betaalt niet per jaar, maar per bundel van 1.000 km. Elke bundel heeft dezelfde prijs.


  Ok, begrepen

  Heb je al een Bundelz Autoverzekering en wil je een extra auto verzekeren? Vul een ander e-mailadres in dan het e-mailadres dat bekend is bij Bundelz.


  Ok, begrepen

  Wat is gedekt?

  Wanneer ben je verzekerd?
  De bestuurder en passagiers van jouw auto zijn verzekerd bij een ongeval:

  Je Schadeverzekering Inzittenden wordt gekoppeld aan je bundel. Je betaalt €5 per 1.000 kilometer.

  Wat is gedekt?

  Wa
  Wa-Casco (Allrisk)
  Schade door je auto aan anderen en spullen van anderen
  24 uur per dag hulp bij ongelukken, ook in het buitenland
  Schade door rook, brand, noodweer of dieren op de weg
  Schade door diefstal en joyriding
  Barsten, sterretjes of putjes in je autoruit
  Schade aan je auto, door jou veroorzaakt
  Nieuwwaarde (nieuwe auto)
  2 jaar
  Eigen risico
  €150

  Wat is gedekt?

  Het aantal schades dat wij in een jaar voor jou vergoeden, bepaalt je nieuwe aantal schadevrije jaren. In tabel 1 kun je zien hoeveel schadevrije jaren je terugvalt bij één of meer schades, en welk kortingspercentage bij je nieuwe aantal schadevrije jaren hoort. Je nieuwe kortingspercentage geldt vanaf het eerste verzekeringsjaar na de schadedatum.


  Aantal
  Schadevrije
  Jaren
  Kortingspercentage Je nieuwe aantal schadevrije jaren, bij...
  WA Casco 0 schades 1 schade 2 schade 3 schade 4 schades of meer
  > = 16 80% 80% 17 10 5 0 -5
  15 80% 80% 16 10 5 0 -5
  14 80% 80% 15 9 4 -1 -5
  13 80% 80% 14 8 3 -2 -5
  12 80% 80% 13 7 2 -3 -5
  11 80% 80% 12 6 1 -4 -5
  10 80% 80% 11 5 0 -5 -5
  9 78% 78% 10 4 -1 -5 -5
  8 76% 76% 9 3 -2 -5 -5
  7 74% 74% 8 2 -3 -5 -5
  6 72% 72% 7 1 -4 -5 -5
  5 70% 70% 6 0 -5 -5 -5
  4 67,5% 67,5% 5 -1 -5 -5 -5
  3 65% 65% 4 -2 -5 -5 -5
  2 60% 60% 3 -3 -5 -5 -5
  1 55% 55% 2 -4 -5 -5 -5
  0 50% 50% -5 -5 -5 -5 -5
  -1 45% 45% -5 -5 -5 -5 -5
  -2 35% 35% -1 -5 -5 -5 -5
  -3 25% 25% -2 -5 -5 -5 -5
  -4 15% 15% -3 -5 -5 -5 -5
  -5 0% 0% -4 -5 -5 -5 -5

  Zo berekenen we jouw besparing

  Jouw besparing is gebaseerd op het bedrag dat je tot nu toe bij Bundelz hebt betaald. Hierbij zijn we uitgegaan van jouw gemiddelde bundelprijs en het totaal aantal bundels.

  Dit bedrag hebben we vergeleken met wat jij ongeveer bij een reguliere autoverzekering zou betalen voor dezelfde periode. We zijn hierbij uitgegaan van de premie van Nationale-Nederlanden, de risicodrager van Bundelz.

  Het verschil tussen de premie van een reguliere autoverzekering en jouw totale prijs bij Bundelz is jouw besparing.

  Je auto is (nog) niet geschikt

  Je kunt je auto op dit moment niet verzekeren bij Bundelz, omdat de Bundelz kilometerteller niet geschikt is voor hybride/elektrische auto's We zijn bezig met een oplossing. Wil je dat we je op de hoogte houden? Laat dan hier je e-mailadres achter.

  Naam
  E-mail


  Bekijk hier onze privacystatement

  Smartphones

  Voor Bundelz heb je een smartphone nodig. Hiermee download je de Bundelz app. Een smartphone is een mobiele telefoon met internet en bluetooth. Is je smartphone al een aantal jaar oud? Controleer of je de meest recente softwareversie hebt geïnstalleerd:

  Kilometerteller

  De kilometerteller telt hoeveel kilometer je rijdt. Zo weten wij wanneer je 1.000 km hebt gereden en een nieuwe bundel nodig hebt. De kilometerteller plaats je eenvoudig in jouw auto met de handleiding in de Bundelz app. Kom je er niet uit? De KwikFit bij jou in de buurt plaatst de kilometerteller gratis in jouw auto. Activeer de kilometerteller na het plaatsen met behulp van de Bundelz app op je smartphone. De activatie wordt stap voor stap uitgelegd.

  Bijwerken

  De kilometerteller telt hoeveel kilometer je rijdt. De Bundelz app op je smartphone laat zien hoeveel kilometertegoed je nog hebt. Om de kilometerstand in de Bundelz app bij te werken, moet je de Bundelz app op je smartphone verbinden met de kilometerteller in je auto. Je dient dit minimaal één keer in de drie weken te doen. Zo zie je precies hoeveel kilometer er nog in je bundel zit. En weten wij wanneer je een nieuwe bundel nodig hebt.