Ruitenwisservloeistof controleren en bijvullen: zo doe je dat

Is jouw auto vuil? Ruitenwisservloeistof gebruik je om de voor- en achterruit van je auto te reinigen tijdens het rijden. De ruitenvloeistof wordt op de ruit gesproeid en de ruitenwissers zorgen ervoor dat het vuil van de ruit wordt gewist. Zo kun je weer met volledig zicht veilig de weg op.

Waarom is het controleren van ruitensproeiervloeistof?

De vloeistof wordt op de ruit gesproeid en de ruitenwissers zorgen ervoor dat het vuil van de ruit wordt gewist. Het is belangrijk om voldoende vloeistof te hebben, anders krijg je lelijke strepen op de voor- en achterruit door de ruitenwissers. Dat is niet wenselijk, dus zorg ervoor dat je periodiek controleert of je voldoende ruitenvloeistof hebt en vul het zo nodig bij.

Hoe vul ik ruitenwisservloeistof bij?

  1. Open de motorkap.
  2. Draai de dop van het ruitensproeiervloeistof reservoir open. Deze is te herkennen aan een afbeelding met een ruit er op.
  3. Vul de vloeistof bij tot net onder het maximum.

Welke ruitenwisservloeistof is geschikt?

Er zijn twee soorten ruitenvloeistof. De een is geschikt voor in de zomer en de ander voor in de winter, want deze laatste bevat anti-vries. Dat voorkomt bevriezing door de lage temperaturen. Je kunt de twee soorten eenvoudig onderscheiden aan de kleur. De zomervariant is meestal roze/rood of geel. De wintervariant is vaak blauw.

Waar kan ik ruitenvloeistof kopen?

Ruitenwisservloeistof is te koop bij een tankstation of de bouwmarkt. Kijk van te voren hoe groot het reservoir in jouw auto is, zodat je weet hoeveel je nodig hebt.

Hoe maak ik zelf ruitenwisservloeistof?

  1. Koop een glasreiniger die weinig schuimt geeft en geen strepen achterlaat.  
  2. Meng glasreiniger en water in de verhouding 1 op 16.
  3. Roer het goed door.
  4. Vul de vloeistof bij in het reservoir van de auto.

Voeg er in de winter ontsmettingsalcohol aan toe om bevriezing te voorkomen. Gebruik evenveel ontsmettingsalcohol als glasreiniger.

Anderen lazen ook:


Bereken mijn bundelprijs Start vandaag nog met besparen