'Na 15 jaar ben ik toch maar overgestapt'

Alle af-en-toe rijders van Bundelz hebben één ding gemeen: hun auto staat meer stil dan dat hij rijdt. Daarom zijn ze overgestapt op Bundelz, dé voordelige verzekering voor als je je auto weinig gebruikt. Af en toe duiken we in het leven van één van de Bundelz klanten. Vandaag is de beurt aan Jean Pierre (58) uit Rotterdam, voormalig eigenaar van een autobandenzaak, en klant sinds november 2018.

Jean Pierre, geboren Antwerpenaar, woont sinds 25 jaar in Rotterdam. ‘Samen met mijn vrouw,’ vertelt hij. ‘Mijn kinderen wonen nog in Antwerpen, dus daar rij ik af en toe naar toe. Ja dat moet je niet 4 keer in de week doen, want dan ben je snel door je bundel heen. Maar zo nu en dan kan dat wel.’ Verder gebruikt Jean Pierre zijn Renault Clio maar weinig. ‘Ik doe er boodschappen mee, en soms pak ik even de auto om ergens heen te rijden.’ Hij weet niet hoeveel hij precies rijdt. ‘Sinds ik niet meer zo vaak naar Antwerpen ga, rijd ik erg weinig.’

Honderden euro’s bespaard

Ondanks dat hij zijn auto de laatste tijd veel minder gebruikt dan voorheen, bleef Jean Pierre toch net zo veel voor zijn autoverzekering betalen als jaren geleden. Hij vindt Bundelz daarom een goede oplossing voor af-en-toe-rijders. ‘Ik heb tot nu toe al €240 bespaard,’ vertelt hij enthousiast. ‘Maar ik ging niet meteen overstag hoor. Ik zag Bundelz enkele maanden geleden op Facebook, en was wel geïnteresseerd. Ik deed er nog niets mee, want eigenlijk houd ik niet zo van verandering. Hiervoor was ik maar liefst 15 jaar verzekerd bij Centraal Beheer.'

‘Die kilometers rij ik toch niet meer, zonde om ervoor te betalen.’


Toen hij de bespaarcheck deed op de Bundelz website en zag hoeveel hij kon besparen, ging hij zich toch in Bundelz verdiepen. ‘Ik las enkele recensies van klanten. En dat Bundelz samenwerkt met Nationale-Nederlanden en KwikFit was ook wel een extra bevestiging,’ geeft hij aan. ‘Dat zijn bekende partijen, dan weet je dat het goed zit.’ Daarom is Jean Pierre toch overgestapt op Bundelz. ‘Die kilometers rij ik toch niet meer, dus zonde om ervoor te betalen.’

Auto kwijt? Download een vind-mijn-auto-app

Het plaatsen van de kilometerteller in de auto was voor Jean Pierre een eitje. ‘Een kind kan de was doen,’ zegt hij daarover. ‘Ik ben een allesdoener. Ik probeer het gewoon, in mijn eentje, en ik kom er uiteindelijk wel uit.’

De Bundelz app vindt Jean Pierre prima. Hij heeft ook nog een andere app gedownload: een vind-mijn-auto-app. ‘Met een blauw icoontje,’  legt hij uit. ‘Die werkt hartstikke goed, ik weet altijd waar mijn auto staat.’ Dat vinden wij een goede tip voor andere af-en-toe rijders. Want als je weinig rijdt, kan het soms lastig zijn om je geparkeerde auto terug te vinden..

‘De kilometerteller plaatsen is echt een eitje. Een kind kan de was doen.’

Ook voor de buurman geschikt

Jean Pierre is al met al erg blij met Bundelz. Hij heeft zelfs zijn buurman, Ben, al over Bundelz verteld. ‘Hij rijdt weinig, en heeft ook nog eens dezelfde auto als ik, uit 2007. Alleen de kleur is anders.’

Dát vinden wij leuk om te horen! En zijn buurman? Die is sinds deze week ook een blije Bundelz klant. Bedankt Jean Pierre voor je verhaal en je goede tips!

Wil je nog meer weten?

Mogen wij je bellen voor feedback?

Je staat op het punt deze pagina te verlaten zonder de verzekering af te sluiten. Wij willen graag van jou leren om onze dienst te verbeteren. Jouw telefoonnummer gebruiken we eenmalig om je te bellen voor feedback.

Kentekenhouder

De kentekenhouder is de eigenaar van de auto. Op het kentekenbewijs staat de naam van de kentekenhouder genoemd. Is de kentekenhouder niet de verzekeringsnemer? Geef dat dan hier aan.

Mail mij de brochure

In de Bundelz brochure vind je de belangrijkste informatie over onze voordelige autoverzekering. Vul je naam en e-mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden. We sturen de brochure per mail naar je toe.Bekijk hier onze privacystatement

Eigen risico

Hoe hoog het eigen risico is dat je moet betalen, hangt af van het soort schade en waar je deze laat herstellen. Er zijn twee mogelijkheden: 
 • Je laat de schade herstellen bij een bedrijf uit ons schadeherstelnetwerk. Het eigen risico is dan per schadegeval:
  1. € 150,- voor het vervangen of repareren van ruitschade;
  2. € 150,- voor het herstellen van alle overige schades.
   Als je beide soorten schades tegelijk oploopt, dan betaal je € 150,-.
 • Je laat de schade herstellen bij een bedrijf buiten ons schadeherstelnetwerk. In dit geval betaal je altijd een eigen risico van € 550,- per schadegeval.
 • Kies je ingangsdatum

  Ingangsdatum
  Houd rekening met de opzegtermijn van je huidige verzekering. Laat je Bundelz verzekering ingaan op de dag dat je huidige verzekering afloopt. 

  Overstapservice
  Na de volgende stap kun je aangeven dat je van onze overstapservice gebruik wilt maken.


  Ok, begrepen

  Je kunt bij Bundelz een autoverzekering afsluiten als je de auto privé gebruikt. Ben je werknemer in loondienst, dan vallen woon-werkverkeer en zakelijke ritten onder privégebruik. Ben je zzp'er? Dan verzekeren wij je auto onder de volgende voorwaarden:

  Ok, begrepen

  Je betaalt eenmalig €35,- aansluitkosten voor Bundelz. De kosten bestaan uit administratieve kosten (poliskosten) en kosten die wij maken voor de kilometerteller. Denk bijvoorbeeld aan de aanschaf en het versturen van de kilometerteller per post.


  Ok, begrepen

  We hebben je schadevrije jaren nodig om jouw prijs te berekenen. Je vindt het aantal jaren dat je hebt opgebouwd op je meest recente polisblad. Heb je deze gegevens niet bij de hand? Informeer dan bij jouw huidige autoverzekeraar. 

  Het is belangrijk om meteen het juiste aantal schadevrije jaren op te geven. Zo voorkom je een herberekening van jouw prijs of mogelijk zelfs een opzegging van je verzekering.

  Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe meer korting op je bundelprijs!


  Ok, begrepen

  Het aantal kilometers dat je hier aangeeft is niet van invloed op jouw bundelprijs. We gebruiken je antwoord om jou te helpen inschatten hoeveel bundels je nodig hebt.


  Ok, begrepen

  Wat is gedekt?

  Wanneer ben je verzekerd?
  De bestuurder en passagiers van jouw auto zijn verzekerd bij een ongeval:

  Je Schadeverzekering Inzittenden wordt gekoppeld aan je bundel. Je betaalt €5 per 1.000 kilometer.

  Wat is gedekt?

  Wa
  Wa-Casco (Allrisk)
  Schade door je auto aan anderen en spullen van anderen
  24 uur per dag hulp bij ongelukken, ook in het buitenland
  Schade door rook, brand, noodweer of dieren op de weg
  Schade door diefstal en joyriding
  Barsten, sterretjes of putjes in je autoruit
  Schade aan je auto, door jou veroorzaakt
  Nieuwwaarde (nieuwe auto)
  2 jaar
  Eigen risico
  €150

  Wat is gedekt?

  Het aantal schades dat wij in een jaar voor jou vergoeden, bepaalt je nieuwe aantal schadevrije jaren. In tabel 1 kun je zien hoeveel schadevrije jaren je terugvalt bij één of meer schades, en welk kortingspercentage bij je nieuwe aantal schadevrije jaren hoort. Je nieuwe kortingspercentage geldt vanaf het eerste verzekeringsjaar na de schadedatum.


  Aantal
  Schadevrije
  Jaren
  Kortingspercentage Je nieuwe aantal schadevrije jaren, bij...
  WA Casco 0 schades 1 schade 2 schade 3 schade 4 schades of meer
  > = 16 80% 80% 17 10 5 0 -5
  15 80% 80% 16 10 5 0 -5
  14 80% 80% 15 9 4 -1 -5
  13 80% 80% 14 8 3 -2 -5
  12 80% 80% 13 7 2 -3 -5
  11 80% 80% 12 6 1 -4 -5
  10 80% 80% 11 5 0 -5 -5
  9 78% 78% 10 4 -1 -5 -5
  8 76% 76% 9 3 -2 -5 -5
  7 74% 74% 8 2 -3 -5 -5
  6 72% 72% 7 1 -4 -5 -5
  5 70% 70% 6 0 -5 -5 -5
  4 67,5% 67,5% 5 -1 -5 -5 -5
  3 65% 65% 4 -2 -5 -5 -5
  2 60% 60% 3 -3 -5 -5 -5
  1 55% 55% 2 -4 -5 -5 -5
  0 50% 50% -5 -5 -5 -5 -5
  -1 45% 45% -5 -5 -5 -5 -5
  -2 35% 35% -1 -5 -5 -5 -5
  -3 25% 25% -2 -5 -5 -5 -5
  -4 15% 15% -3 -5 -5 -5 -5
  -5 0% 0% -4 -5 -5 -5 -5