"Door veel te fietsen besparen we geld op onze autoverzekering"

Herman (63) en Mieke (60) hebben elkaar acht jaar geleden ontmoet en wonen samen in Hoorn. In het weekend gaan ze regelmatig samen op pad met hun elektrische fiets, waardoor hun auto vaak stil staat. Sinds kort hebben ze een autoverzekering gevonden die daar goed bij past. Daardoor betalen ze nooit meer teveel. 

Liever de fiets dan de auto

‘Toen ik opnieuw schrok van het  bedrag dat afgeschreven werd voor onze autoverzekering, ging ik op zoek naar een alternatief,’ vertelt Herman. ‘We rijden veel minder dan vóór mijn pensioen, maar de maandelijkse lasten zijn hetzelfde gebleven.’ Mieke knikt instemmend. ‘We gebruiken de auto eigenlijk alleen om Hermans kleinkinderen van school te halen, en voor boodschappen. We houden erg van fietsen en in het weekend trekken we er graag op uit met onze elektrische fiets.’

Opgeteld rijden Herman en Mieke nog geen 100 kilometer per week. ‘Vrienden vroegen waarom we de auto niet wegdeden. Maar daar peins ik niet over,’ zegt Herman. ‘Een auto geeft je toch een stukje vrijheid.’ Mieke vult aan: ‘En gemak. Zeker nu we ouder worden vind ik het belangrijk om een auto te hebben.’

De ideale autoverzekering bij weinig kilometers

Herman zocht op internet naar een autoverzekering voor automobilisten die weinig rijden en kwam uit bij Bundelz. Bij Bundelz betaal je alleen voor je autoverzekering als je rijdt. Als de auto stil staat, ben je wél verzekerd, maar betaal je niet. Automobilisten die weinig rijden kunnen daar veel geld mee besparen. Mieke was direct enthousiast, maar Herman twijfelde. ‘Ik was al 13 jaar verzekerd bij Centraal Beheer, dus ik vond het spannend om over te stappen. Maar toen ik zag dat we meer dan €300 per jaar konden besparen, ging ik toch overstag. Bovendien is Bundelz een initiatief van Nationale-Nederlanden, dat gaf me toch vertrouwen.’

'We besparen geld als we fietsen'

Bundelz regelde de overstap en ondertussen zijn Herman en Mieke al een paar maanden met hun nieuwe verzekering onderweg. ‘Fietsen wordt nu nog leuker,’ lacht Mieke. ‘Elke keer als we de auto laten staan, besparen we op onze autoverzekering.’ Het geld dat ze besparen met Bundelz houden Herman en Mieke nog even apart. "Het is fijn om wat extra geld op de bankrekening te hebben voor onverwachte uitgaven" zegt Mieke.  

Wat is Bundelz?

Bundelz is een autoverzekering die speciaal ontwikkeld is voor mensen die hun auto af en toe gebruiken. In plaats van per maand een verzekeringspremie te betalen, betaal je bij Bundelz per 1.000 km. Hoe minder je rijdt, hoe minder je betaalt. Een klein stekkertje in je auto houdt bij hoeveel km je rijdt. In de app zie je precies hoeveel kilometer je nog in je bundel hebt. En als de 1.000 kilometer in de bundel op is, start automatisch een nieuwe bundel. Zo rijd je nooit onverzekerd rond.

Wil je nog meer weten?

Mogen wij je bellen voor feedback?

Je staat op het punt deze pagina te verlaten zonder de verzekering af te sluiten. Wij willen graag van jou leren om onze dienst te verbeteren. Jouw telefoonnummer gebruiken we eenmalig om je te bellen voor feedback.

Kentekenhouder

De kentekenhouder is de eigenaar van de auto. Op het kentekenbewijs staat de naam van de kentekenhouder genoemd. Is de kentekenhouder niet de verzekeringsnemer? Geef dat dan hier aan.

Mail mij de brochure

In de Bundelz brochure vind je de belangrijkste informatie over onze voordelige autoverzekering. Vul je naam en e-mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden. We sturen de brochure per mail naar je toe.Bekijk hier onze privacystatement

Eigen risico

Hoe hoog het eigen risico is dat je moet betalen, hangt af van het soort schade en waar je deze laat herstellen. Er zijn twee mogelijkheden: 
 • Je laat de schade herstellen bij een bedrijf uit ons schadeherstelnetwerk. Het eigen risico is dan per schadegeval:
  1. € 150,- voor het vervangen of repareren van ruitschade;
  2. € 150,- voor het herstellen van alle overige schades.
   Als je beide soorten schades tegelijk oploopt, dan betaal je € 150,-.
 • Je laat de schade herstellen bij een bedrijf buiten ons schadeherstelnetwerk. In dit geval betaal je altijd een eigen risico van € 550,- per schadegeval.
 • Kies je ingangsdatum

  Ingangsdatum
  Houd rekening met de opzegtermijn van je huidige verzekering. Laat je Bundelz verzekering ingaan op de dag dat je huidige verzekering afloopt. 

  Overstapservice
  Na de volgende stap kun je aangeven dat je van onze overstapservice gebruik wilt maken.


  Ok, begrepen

  Je kunt bij Bundelz een autoverzekering afsluiten als je de auto privé gebruikt. Ben je werknemer in loondienst, dan vallen woon-werkverkeer en zakelijke ritten onder privégebruik. Ben je zzp'er? Dan verzekeren wij je auto onder de volgende voorwaarden:

  Ok, begrepen

  Je betaalt eenmalig €35,- aansluitkosten voor Bundelz. De kosten bestaan uit administratieve kosten (poliskosten) en kosten die wij maken voor de kilometerteller. Denk bijvoorbeeld aan de aanschaf en het versturen van de kilometerteller per post.


  Ok, begrepen

  We hebben je schadevrije jaren nodig om jouw prijs te berekenen. Je vindt het aantal jaren dat je hebt opgebouwd op je meest recente polisblad. Heb je deze gegevens niet bij de hand? Informeer dan bij jouw huidige autoverzekeraar. 

  Het is belangrijk om meteen het juiste aantal schadevrije jaren op te geven. Zo voorkom je een herberekening van jouw prijs of mogelijk zelfs een opzegging van je verzekering.

  Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe meer korting op je bundelprijs!


  Ok, begrepen

  Het aantal kilometers dat je hier aangeeft is niet van invloed op jouw bundelprijs. We gebruiken je antwoord om jou te helpen inschatten hoeveel bundels je nodig hebt.


  Ok, begrepen

  Wat is gedekt?

  Wanneer ben je verzekerd?
  De bestuurder en passagiers van jouw auto zijn verzekerd bij een ongeval:

  Je Schadeverzekering Inzittenden wordt gekoppeld aan je bundel. Je betaalt €5 per 1.000 kilometer.

  Wat is gedekt?

  Wa
  Wa-Casco (Allrisk)
  Schade door je auto aan anderen en spullen van anderen
  24 uur per dag hulp bij ongelukken, ook in het buitenland
  Schade door rook, brand, noodweer of dieren op de weg
  Schade door diefstal en joyriding
  Barsten, sterretjes of putjes in je autoruit
  Schade aan je auto, door jou veroorzaakt
  Nieuwwaarde (nieuwe auto)
  2 jaar
  Eigen risico
  €150

  Wat is gedekt?

  Het aantal schades dat wij in een jaar voor jou vergoeden, bepaalt je nieuwe aantal schadevrije jaren. In tabel 1 kun je zien hoeveel schadevrije jaren je terugvalt bij één of meer schades, en welk kortingspercentage bij je nieuwe aantal schadevrije jaren hoort. Je nieuwe kortingspercentage geldt vanaf het eerste verzekeringsjaar na de schadedatum.


  Aantal
  Schadevrije
  Jaren
  Kortingspercentage Je nieuwe aantal schadevrije jaren, bij...
  WA Casco 0 schades 1 schade 2 schade 3 schade 4 schades of meer
  > = 16 80% 80% 17 10 5 0 -5
  15 80% 80% 16 10 5 0 -5
  14 80% 80% 15 9 4 -1 -5
  13 80% 80% 14 8 3 -2 -5
  12 80% 80% 13 7 2 -3 -5
  11 80% 80% 12 6 1 -4 -5
  10 80% 80% 11 5 0 -5 -5
  9 78% 78% 10 4 -1 -5 -5
  8 76% 76% 9 3 -2 -5 -5
  7 74% 74% 8 2 -3 -5 -5
  6 72% 72% 7 1 -4 -5 -5
  5 70% 70% 6 0 -5 -5 -5
  4 67,5% 67,5% 5 -1 -5 -5 -5
  3 65% 65% 4 -2 -5 -5 -5
  2 60% 60% 3 -3 -5 -5 -5
  1 55% 55% 2 -4 -5 -5 -5
  0 50% 50% -5 -5 -5 -5 -5
  -1 45% 45% -5 -5 -5 -5 -5
  -2 35% 35% -1 -5 -5 -5 -5
  -3 25% 25% -2 -5 -5 -5 -5
  -4 15% 15% -3 -5 -5 -5 -5
  -5 0% 0% -4 -5 -5 -5 -5