I.v.m. een technische storing zijn we telefonisch niet bereikbaar. Heb je een vraag? Kijk bij Vraag & Antwoord of mail naar hallo@bundelz.nl.
Bundelz stopt. Lees er hier meer over.

“Ik ben blij dat ik ben overgestapt, geld besparen gun ik iedereen”

Bep (74) uit Schagen is ruim een jaar klant bij Bundelz. Ze merkt in haar omgeving dat veel mensen Bundelz interessant vinden als ze erover vertelt. Maar ze ziet ook dat niet iedereen meteen snapt hoe het precies werkt, waardoor men wat terughoudend is om over te stappen. “Dat is zonde” vindt ze, “want met Bundelz kun je een hoop geld besparen!” Bep deelt graag haar ervaringen.

Hoe gaat dat, betalen per 1.000 kilometer?

“Het grootste verschil met een gewone autoverzekering is dat je hier per 1.000 kilometer betaalt. Ik vergelijk het met een prepaid telefoon, waarbij je nieuw beltegoed koopt als je belminuten op zijn. Bij Bundelz betaal je een bundel van 1.000 kilometer en als je dat hebt gereden betaal je pas voor een nieuwe bundel. Die start trouwens automatisch," vertelt Bep. “Zo rijd je dus nooit onverzekerd rond, dat is een veilig gevoel.” 

Maar wat kost Bundelz dan?

“Ik heb sinds ik bij Bundelz zit precies 3.744 kilometer gereden en ben nu iets meer dan een jaar klant. De beginstand heb ik in mijn agenda geschreven dus ik weet het precies. En ik heb toen mijn dashboard in de auto op 0 gezet. Ik ben nu aan mijn vierde bundel bezig en betaal € 60 voor een allrisk bundel voor mijn Daihatsu uit 2005.” Bep betaalt in haar eerste jaar 4 bundels van € 60, dus omgerekend is dat € 240 per jaar voor haar WA Casco (allrisk) verzekering. Als Bep komend jaar veel minder gaat rijden, bijvoorbeeld maar 2.000 kilometer, dan betaalt ze 2 bundels van € 60, dus € 120 per jaar. Let wel op: de kilometers in de app zijn leidend voor de start van een nieuwe bundel. De afwijking met het dashboard in je auto is echter minimaal.

Hoeveel bespaar je nu op jouw autoverzekering?

“Mijn vorige verzekering bij Centraal beheer was best duur. Ik betaalde daar € 410,50 per jaar. Nu dus maar € 240 per jaar, dat scheelt nogal! Ik hoefde niet lang na te denken om over te stappen” lacht Bep. Pas als Bep 7 bundels per jaar verbruikt, dus 7.000 km per jaar rijdt, is ze niet meer voordelig uit bij Bundelz. Want 7 bundels kosten 7 x € 60 = € 420. “Maar zoveel rijd ik niet, dus ik blijf lekker zitten waar ik zit!”

Wat gebeurt er als je meer rijdt dan je van te voren hebt doorgegeven bij jouw aanvraag?

“Dat vroeg ik me dus ook af. Bij het berekenen van de bundelprijs moest ik aangeven hoeveel kilometer ik rijd per jaar. Maar er stond ook dat het geen invloed had op mijn bundelprijs. Dat vond ik best gek. Ik belde naar de klantenservice, en ik geloof dat Wendy me uitlegde dat Bundelz dat vraagt om mij inzicht te geven in mijn mogelijke kosten. Ik had 3.000 kilometer doorgegeven, maar daar ben ik dit jaar al overheen. Ik ben nu aan mijn vierde bundel bezig en alles gaat nog steeds goed.”

Wat doe je als je meer dan 7.000 km per jaar rijdt?

"Nou, dat zal mij niet gebeuren want zoveel rijd ik niet. Maar ik las dat je dan niet meer dan 7 bundels hoeft te betalen." Dat klopt! Als blijkt dat Bep in de toekomst meer dan 7.000 kilometer rijdt, dan betaalt ze in dat jaar maximaal 7 bundels, zelfs als ze 10.000 km in één jaar rijdt. Dat is de garantie die Bundelz geeft. Of Bep dan nog steeds goedkoper uit is ten opzichte van haar vorige verzekering bij Centraal Beheer, dát zou ze zelf in de gaten moeten houden. Want Bundelz weet van geen enkele klant de hoogte van de premie van de vorige verzekeraar. Bundelz is dagelijks opzegbaar, dus als Bep meer gaat rijden en bij Bundelz niet meer bespaart, kan ze snel weer overstappen op een autoverzekering die beter bij haar past.

Heb je de kilometerteller zelf in je auto geplaatst?

“Nee, ik ben naar de Kwik-Fit gegaan. Daar was het echt binnen 5 minuten gepiept, dus zo moeilijk kan dat niet zijn. Ik heb wel de app zelf aan de kilometerteller gekoppeld. Dat leek me eerst heel ingewikkeld, maar als je de handleiding uit het doosje goed leest en de instructies in de app volgt, dan valt het best mee. Ik was wel trots dat me dat was gelukt op mijn 74e, haha!”

Hoe doe je dat toen je voor een langere periode op vakantie ging?

Bep is afgelopen jaar 3 maanden in Spanje geweest. Haar auto werd in deze periode niet gebruikt. “Ik betaal de verzekering alleen als ik rijd, dus ik hoefde in deze periode geen premie te betalen. Dat vond ik in het begin wel gek, maar eigenlijk is het heel eerlijk. Ik ben gewoon verzekerd volgens de voorwaarden. Ik heb alleen toen ik op vakantie ging in de Bundelz app de vakantiemodus aangezet, zodat ze weten dat ik niet kan synchroniseren met mijn app.”

Synchroniseren, is dat moeilijk?

“Ik twijfelde in het begin of ik het wel goed deed dus ik belde een keer met de klantenservice van Bundelz. Daar vertelde Anna mij dat alles goed staat geregistreerd. Het is echt veel makkelijker dan je denkt. Mijn bluetooth staat altijd aan, dus dan open ik de app en krijg ik een bericht dat ik verbonden ben met de kilometerteller. Omdat ik 4G internet op mijn smartphone heb zie ik meteen wat de actuele kilometerstand is. Mijn buurman Berend heeft alleen Wifi, dus die ziet zijn actuele stand dan pas als hij weer thuis op de Wifi zit.”

Ben je wel eens vergeten om te synchroniseren?

“Ja, dat is wel eens gebeurd. Na 3 weken kreeg ik een automatisch mailtje met het verzoek dit alsnog te doen, dus dat heb ik meteen gedaan. Meestal rijd ik wel eens in de 3 weken in de auto dus dan krijg ik dat bericht niet.”

Weet je hoe het werkt als je een hele bundel niet binnen een jaar op rijdt?

“Dat is mij dus nog niet overkomen, omdat ik dit jaar al 4 bundels heb verbruikt. Maar Berend rijdt zo weinig, zijn bundel verliep na een jaar. Hij had bijna 900 kilometer gereden met die auto. Maar hij betaalt dan ook maar 1 bundel per jaar, da’s wel heel goedkoop!” De bundel van Bep’s buurman Berend verliep na 1 jaar. Zijn bundel ging in op 18 april 2019 en verliep op 18 april 2020. De resterende kilometers in de bundel kwamen te vervallen, omdat een bundel maximaal een jaar geldig is. Wel startte op 18 april 2020 automatisch een nieuwe bundel van 1.000 km, zodat hij niet onverzekerd rondrijdt.

Zitten er bij het eigen risico en de dekking van de verzekering geen addertjes onder het gras?

“Nou, dat heb ik dus even heel goed nagekeken voordat ik de verzekering afsloot. Maar ik vind dat het prima is geregeld. De dekkingen zijn erg uitgebreid, daar ben ik heel blij mee. Het enige wat ik heb kunnen ontdekken is dat het eigen risico alleen € 150 is, als je de schade laat repareren bij een aangesloten schadeherstelbedrijf. Maar dat schijnt bij veel verzekeraars zo geregeld te zijn. Dat Bundelz een initiatief van Nationale-Nederlanden is, geeft wel aan dat het goed zit, ik heb er alle vertrouwen in dat dit een betrouwbare verzekeraar is.”

Wil jij net als Bep besparen op je autoverzekering? Vul dan hier jouw gegevens én het verwachte aantal kilometers dat jij per jaar rijdt in, en bekijk jouw persoonlijke bundelprijs. Vergeet niet dat je Bundelz gewoon betaalt per 1.000 kilometer!

Heb je nog vragen over Bundelz? Stel ze eenvoudig via de chat. We zijn op werkdagen tussen 9.00 uur en 17.00 uur bereikbaar.

Wil je meer lezen over klantverhalen?

Ontvang de nieuwste artikelen automatisch in je mailbox. Je kunt je op elk moment uitschrijven.

Wil je nog meer weten?

Hoeveel rijd je per jaar?


km per dag
km per jaar

sluiten

Wil je een Bundelz verzekering aanvragen?

Je staat op het punt om deze pagina te verlaten zonder een verzekering aan te vragen. Wil je een Bundelz verzekering aanvragen?

Nog niet helemaal zeker? We helpen je graag!

Heb je vragen of weet je niet zeker of Bundelz bij je past? Neem gerust contact op, we helpen je graag verder.

Neem contact op Maak je aanvraag later af

Welke aanvullende dekking zou jij graag willen?

Bundelz biedt deze dekkingen nu nog niet aan, maar we zijn altijd in ontwikkeling. Het kan zijn dat we binnenkort extra dekkingen aanbieden. In de tussentijd kun je aanvullende dekkingen vaak los bij een andere verzekeraar verzekeren, terwijl de auto bij Bundelz verzekerd is.

Weet je niet hoeveel je rijdt?

Het maakt niet uit hoeveel kilometers je per jaar rijdt. We doen niets met het aantal dat je hier op geeft. Het is alleen om jou een indicatie te geven van wat je gaat betalen. Je betaalt namelijk niet per jaar, maar per bundel van 1.000 km. De kilometerteller telt hoeveel jij rijdt. Heb je 1.000 km gereden? Dan ontvang je automatisch een nieuwe bundel.

Weet je niet hoeveel je rijdt?

Het maakt niet uit hoeveel kilometers je per jaar rijdt. We doen niets met het aantal dat je hier op geeft. Het is alleen om jou een indicatie te geven van wat je gaat betalen.

Wil je een Bundelz verzekering aanvragen?

Je staat op het punt om deze pagina te verlaten zonder een verzekering aan te vragen. Wil je een Bundelz verzekering aanvragen?

Wil je een herinnering per e-mail ontvangen als jouw huidige verzekering afloopt? Door te klikken op de onderstaande knop, ga je akkoord met het eenmalig versturen van een herinnering. Je ontvangt één maand voordat jouw huidige verzekering afloopt een e-mail.

Vind je Bundelz interessant?

Je staat op het punt om de pagina te verlaten. We horen graag jouw mening om Bundelz te verbeteren.

Kentekenhouder

De kentekenhouder is de eigenaar van de auto. Op het kentekenbewijs staat de naam van de kentekenhouder genoemd. Is de kentekenhouder niet de verzekeringsnemer? Geef dat dan hier aan.

Mail mij de brochure

In de Bundelz brochure vind je de belangrijkste informatie over onze voordelige autoverzekering. Vul je naam en e-mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden. We sturen de brochure per mail naar je toe.Bekijk hier onze privacystatement

Eigen risico

Hoe hoog het eigen risico is dat je moet betalen, hangt af van het soort schade en waar je deze laat herstellen. Er zijn twee mogelijkheden: 
 • Je laat de schade herstellen bij een bedrijf uit ons schadeherstelnetwerk. Het eigen risico is dan per schadegeval:
  1. € 150,- voor het vervangen of repareren van ruitschade;
  2. € 150,- voor het herstellen van alle overige schades.
   Als je beide soorten schades tegelijk oploopt, dan betaal je € 150,-.
 • Je laat de schade herstellen bij een bedrijf buiten ons schadeherstelnetwerk. In dit geval betaal je altijd een eigen risico van € 550,- per schadegeval.
 • Kies je ingangsdatum

  Ingangsdatum
  Houd rekening met de opzegtermijn van je huidige verzekering. De meeste verzekeraars hebben een opzegtermijn van één maand. Kijk in de polisvoorwaarden van jouw huidige verzekeraar voor het opzegtermijn van je autoverzekering. 

  Overstapservice
  Na de volgende stap kun je aangeven dat je van onze overstapservice gebruik wilt maken.


  Ok, begrepen

  Je kunt bij Bundelz een autoverzekering afsluiten als je de auto privé gebruikt. Ben je werknemer in loondienst, dan vallen woon-werkverkeer en zakelijke ritten onder privégebruik. Ben je zzp'er? Dan verzekeren wij je auto onder de volgende voorwaarden:

  Ok, begrepen

  Je betaalt eenmalig €35,- aansluitkosten voor Bundelz. De kosten bestaan uit administratieve kosten (poliskosten) en kosten die wij maken voor de kilometerteller. Denk bijvoorbeeld aan de aanschaf en het versturen van de kilometerteller per post.


  Ok, begrepen

  We hebben je schadevrije jaren nodig om jouw prijs te berekenen. Je vindt het aantal jaren dat je hebt opgebouwd op je meest recente polisblad. Heb je deze gegevens niet bij de hand? Informeer dan bij jouw huidige autoverzekeraar. 

  Het is belangrijk om meteen het juiste aantal schadevrije jaren op te geven. Zo voorkom je een herberekening van jouw prijs of mogelijk zelfs een opzegging van je verzekering.

  Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe meer korting op je bundelprijs!


  Ok, begrepen

  Het aantal kilometers is een schatting. Je mag altijd meer of minder rijden dan je aangeeft. Je betaalt niet per jaar, maar per bundel van 1.000 km. Elke bundel heeft dezelfde prijs.


  Ok, begrepen

  Heb je al een Bundelz Autoverzekering en wil je een extra auto verzekeren? Vul een ander e-mailadres in dan het e-mailadres dat bekend is bij Bundelz.


  Ok, begrepen

  Wat is gedekt?

  Wanneer ben je verzekerd?
  De bestuurder en passagiers van jouw auto zijn verzekerd bij een ongeval:

  Je Schadeverzekering Inzittenden wordt gekoppeld aan je bundel. Je betaalt €5 per 1.000 kilometer.

  Wat is gedekt?

  Wa
  Wa-Casco (Allrisk)
  Schade door je auto aan anderen en spullen van anderen
  24 uur per dag hulp bij ongelukken, ook in het buitenland
  Schade door rook, brand, noodweer of dieren op de weg
  Schade door diefstal en joyriding
  Barsten, sterretjes of putjes in je autoruit
  Schade aan je auto, door jou veroorzaakt
  Nieuwwaarde (nieuwe auto)
  2 jaar
  Eigen risico
  €150

  Wat is gedekt?

  Het aantal schades dat wij in een jaar voor jou vergoeden, bepaalt je nieuwe aantal schadevrije jaren. In tabel 1 kun je zien hoeveel schadevrije jaren je terugvalt bij één of meer schades, en welk kortingspercentage bij je nieuwe aantal schadevrije jaren hoort. Je nieuwe kortingspercentage geldt vanaf het eerste verzekeringsjaar na de schadedatum.


  Aantal
  Schadevrije
  Jaren
  Kortingspercentage Je nieuwe aantal schadevrije jaren, bij...
  WA Casco 0 schades 1 schade 2 schade 3 schade 4 schades of meer
  > = 16 80% 80% 17 10 5 0 -5
  15 80% 80% 16 10 5 0 -5
  14 80% 80% 15 9 4 -1 -5
  13 80% 80% 14 8 3 -2 -5
  12 80% 80% 13 7 2 -3 -5
  11 80% 80% 12 6 1 -4 -5
  10 80% 80% 11 5 0 -5 -5
  9 78% 78% 10 4 -1 -5 -5
  8 76% 76% 9 3 -2 -5 -5
  7 74% 74% 8 2 -3 -5 -5
  6 72% 72% 7 1 -4 -5 -5
  5 70% 70% 6 0 -5 -5 -5
  4 67,5% 67,5% 5 -1 -5 -5 -5
  3 65% 65% 4 -2 -5 -5 -5
  2 60% 60% 3 -3 -5 -5 -5
  1 55% 55% 2 -4 -5 -5 -5
  0 50% 50% -5 -5 -5 -5 -5
  -1 45% 45% -5 -5 -5 -5 -5
  -2 35% 35% -1 -5 -5 -5 -5
  -3 25% 25% -2 -5 -5 -5 -5
  -4 15% 15% -3 -5 -5 -5 -5
  -5 0% 0% -4 -5 -5 -5 -5

  Zo berekenen we jouw besparing

  Jouw besparing is gebaseerd op het bedrag dat je tot nu toe bij Bundelz hebt betaald. Hierbij zijn we uitgegaan van jouw gemiddelde bundelprijs en het totaal aantal bundels.

  Dit bedrag hebben we vergeleken met wat jij ongeveer bij een reguliere autoverzekering zou betalen voor dezelfde periode. We zijn hierbij uitgegaan van de premie van Nationale-Nederlanden, de risicodrager van Bundelz.

  Het verschil tussen de premie van een reguliere autoverzekering en jouw totale prijs bij Bundelz is jouw besparing.

  Je auto is (nog) niet geschikt

  Je kunt je auto op dit moment niet verzekeren bij Bundelz, omdat de Bundelz kilometerteller niet geschikt is voor hybride/elektrische auto's We zijn bezig met een oplossing. Wil je dat we je op de hoogte houden? Laat dan hier je e-mailadres achter.

  Naam
  E-mail


  Bekijk hier onze privacystatement

  Smartphones

  Voor Bundelz heb je een smartphone nodig. Hiermee download je de Bundelz app. Een smartphone is een mobiele telefoon met internet en bluetooth. Is je smartphone al een aantal jaar oud? Controleer of je de meest recente softwareversie hebt geïnstalleerd:

  Kilometerteller

  De kilometerteller telt hoeveel kilometer je rijdt. Zo weten wij wanneer je 1.000 km hebt gereden en een nieuwe bundel nodig hebt. De kilometerteller plaats je eenvoudig in jouw auto met de handleiding in de Bundelz app. Kom je er niet uit? De KwikFit bij jou in de buurt plaatst de kilometerteller gratis in jouw auto. Activeer de kilometerteller na het plaatsen met behulp van de Bundelz app op je smartphone. De activatie wordt stap voor stap uitgelegd.

  Bijwerken

  De kilometerteller telt hoeveel kilometer je rijdt. De Bundelz app op je smartphone laat zien hoeveel kilometertegoed je nog hebt. Om de kilometerstand in de Bundelz app bij te werken, moet je de Bundelz app op je smartphone verbinden met de kilometerteller in je auto. Je dient dit minimaal één keer in de drie weken te doen. Zo zie je precies hoeveel kilometer er nog in je bundel zit. En weten wij wanneer je een nieuwe bundel nodig hebt.