"Ik dacht ik probeer het gewoon. Het scheelt geld"

Stein (67) woont in Breda, is alleenstaand en nog niet zo lang gepensioneerd. Tijd dus voor leuke dingen, maar ook om de financiën eens onder de loep te nemen. Zo heeft hij nu een autoverzekering die beter bij hem past en een stuk goedkoper is.

"Het was wel even wennen na mijn werkzame leven als docent," zegt Stein in zijn zonnige twee-onder-een-kapwoning. "Ik dacht: hoe ga ik mijn tijd invullen, maar ook: hoe kom ik goed rond nu mijn inkomsten omlaag zijn gegaan?" Stein ging daardoor eens kritisch kijken waarop hij kon besparen zonder comfort in te leveren. "Nu ik niet meer dagelijks naar mijn werk hoef te rijden, rijd ik flink minder kilometers. Mijn auto is nu eigenlijk pure luxe, maar ik wil 'm niet kwijt. Ik gebruik de auto voor de boodschappen, af en toe naar de hei en voor familiebezoek in de buurt. Zonder auto wordt het allemaal een stuk lastiger, terwijl ik juist wil genieten van mijn vrijheid en tijd om er op uit te gaan."

De besparing was niet mis

Omdat Stein nu veel minder rijdt scheelt dat al behoorlijk in benzinekosten. Maar voor zijn autoverzekering betaalt hij nog net zoveel als toen hij werkte. "Elke maand weer baalde ik ervan zoveel premie te moeten betalen voor mijn auto die nu toch vooral stil staat. Kan dat nou niet anders dacht ik bij mezelf?"

Stein zit graag achter zijn laptop en is geïnteresserd in digitale ontwikkelingen. Op Facebook zag hij Bundelz autoverzekering voorbij komen: een online, digitale autoverzekering speciaal voor af en toe rijders. “Nooit meer betalen voor kilometers die je niet rijdt, dat leek me ideaal. Ik rekende uit dat ik € 300 per jaar kon besparen. Dat was niet mis. Ik dacht ik probeer het gewoon, het scheelt veel geld en dat kan ik nu goed gebruiken." 

Voordelige autoverzekering

Bundelz is een autoverzekering die speciaal ontwikkeld is voor mensen die hun auto af en toe gebruiken. In plaats van per maand een verzekeringspremie te betalen, betaal je bij Bundelz per 1.000 km. Hoe minder je rijdt, hoe minder je betaalt. Een klein stekkertje in je auto houdt bij hoeveel km je rijdt. In de app zie je precies hoeveel kilometer je nog in je bundel hebt. En als de 1.000 kilometer in de bundel op is, start automatisch een nieuwe bundel. Zo rijd je nooit onverzekerd rond.


Bereken mijn bundelprijs Start vandaag nog met besparen