Blogs

Op deze pagina vind je blogs met leuke tips en mooie verhalen over de alledaagse perikelen van de af&toe rijder. Voor én door af&toe rijders! Heb je zelf een leuke tip die je graag wilt delen met andere af&toe rijders? Stuur dan een mail naar hallo@bundelz.nl.

Geluiden van jouw auto: wat is de oorzaak?

Bundelz

Een auto maakt altijd geluid. Maar hoor je geluid dat er normaal niet is? Zet de radio en ventilatie zacht en ga op onderzoek uit waar het geluid vandaan komt. De oorzaken van het geluid hebben we voor je op een rij gezet. 

Ruitenwisservloeistof controleren en bijvullen: zo doe je dat

Bundelz

Is jouw auto vuil? Ruitenwisservloeistof gebruik je om de voor- en achterruit van je auto te reinigen tijdens het rijden. De ruitenvloeistof wordt op de ruit gesproeid en de ruitenwissers zorgen ervoor dat het vuil van de ruit wordt gewist. Zo kun je weer met volledig zicht veilig de weg op.

Dit moet je doen als jouw kenteken verloren of gestolen is

Bundelz

Het kan zo maar gebeuren dat een of allebei je kentenplaten weg zijn. Van de auto gevallen tijdens het rijden, of misschien wel gestolen. Zonder kentekenplaat mag je niet rijden. We leggen je uit wat je moet doen als je kenteken kwijt is.

Tips als jouw auto lang stil staat

Bundelz

Staat jouw auto voor langere tijd stil? Voor een stilstaande auto moet je goed zorgen. Anders levert dat problemen op als je de auto weer uit de stalling haalt. Voorkom een lege accu en lakschade met deze tips.

Maak jouw auto winterklaar in 9 tips

Bundelz

De winter is zwaarder voor je auto dan de zomer. De koude temperaturen zorgen voor bevroren ruiten, weinig grip en een lege accu. We geven je tips voor schone ruiten, bevroren deuren en de juiste banden. Zo komt jouw auto de winter wel door!

Accu van je auto leeg? We helpen je weer op weg!

Bundelz

Een lege accu van de auto is erg vervelend. Je ontdekt het pas op het moment dat de auto niet start. Er zijn verschillende manieren waarop je accu leegloopt. Wat deze zijn en hoe je een lege accu kunt voorkomen, lees je hier.

Koelvloeistof: welke soort moet er in mijn auto?

Bundelz

Koelvloeistof voor de auto houdt de motor op de juiste temperatuur. Zonder koelvloeistof raakt de motor oververhit. Houd de vloeistof daarom goed in de gaten. Bijvullen kun je eenvoudig zelf doen. We vertellen je alles over koelvloeistof voor jouw auto.

Het schorsen van je auto als je deze lange tijd niet gebruikt

Bundelz

Gebruik je een periode jouw voertuig niet? Dan kun je ervoor kiezen om jouw voertuig te schorsen. Het voordeel van een schorsing is dat je gedurende deze periode niet hoeft te voldoen aan de APK-plicht, de wettelijke aansprakelijkheidsverzekering en de motorrijtuigenbelasting. Dat scheelt in de kosten.

Een nieuw of verlopen rijbewijs aanvragen: hoe doe je dat?

Bundelz

Wanneer je rijbewijs is verlopen mag je niet meer rijden totdat je een nieuw rijbewijs hebt. Je kunt een boete krijgen als je geen geldig rijbewijs kunt overhandigen. Zorg ervoor dat het rijbewijs voldoende leesbaar is en niet beschadigd. Wij leggen uit hoe je een nieuw rijbewijs kunt aanvragen.

Auto of kenteken overschrijven: zet de auto op jouw naam

Bundelz

Je hebt een nieuwe of andere auto gekocht en je wilt uiteraard zo snel mogelijk de weg op. De auto moet je overschrijven zodat het kenteken op naam wordt gezet. Wat moet je regelen?

“Bundelz gedoe? Nee hoor, helemaal niet!”

Bundelz

Een paar weken geleden stapten Joke (77) en Rein (81) over naar Bundelz. Dat kostte even wat moeite, want soms vinden ze het lastig om alle digitale ontwikkelingen van tegenwoordig te begrijpen.

“Onze tweede auto? Die hebben we slim verzekerd bij Bundelz!”

Bundelz

Een tweede auto is vaak onmisbaar. Om bijvoorbeeld de zware boodschappen te halen of een bezoekje te brengen aan familie een paar kilometer verderop. Marieke ontdekte dat ze haar auto via Bundelz op een eerlijkere manier kon verzekeren.

“Mijn bezwaren bleken onterecht: deze verzekering is heel transparant”

Bundelz

Hans (66) gaat binnenkort met pensioen en rekent alvast uit of hij straks moet bezuinigen. Hij kijkt extra kritisch naar verzekeringsmaatschappijen.

“Onze 2e auto is onmisbaar. Gelukkig is hij voordelig verzekerd!”

Bundelz

In het gezin van Marc (46) is een goede planning met 3 opgroeiende kinderen belangrijk. De auto van zijn vrouw Sophie gebruiken ze alleen voor korte ritjes. Ze vonden een passende verzekering en besparen nu veel geld.

“Ik ben blij dat ik ben overgestapt, geld besparen gun ik iedereen”

Bundelz

Bep is ruim een jaar klant bij Bundelz, de autoverzekering waarbij je betaalt per 1.000 km. Ze deelt graag haar ervaringen.

“Besparen wordt zo wel héél makkelijk!”

Bundelz

Evert (73) en Anneke (69) reizen het liefst met de trein. Hun auto’s gebruiken ze alleen voor korte ritjes. Doordat ze vorig jaar allebei overstapten op Bundelz besparen ze flink op hun autoverzekeringen.

"Door veel te fietsen besparen we geld op onze autoverzekering"

Bundelz

In het weekend gaan Herman en Mieke regelmatig samen op stap met de trein of met hun elektrische fiets, waardoor hun auto vaak stil staat. Sinds kort hebben ze een autoverzekering gevonden die daar goed bij past én waardoor ze nooit meer teveel betalen.

“Tijdens onze vakantie betalen we niet voor de autoverzekering”

Bundelz

Frans (61) en Janny (59) uit Maassluis zijn sinds begin 2018 klant bij Bundelz. “Nu we verzekerd zijn bij Bundelz betalen we alleen nog voor de autoverzekering als we de auto gebruiken. Dat is een groot verschil met vroeger, vooral in de portemonnee!” vertelt Frans enthousiast.

'Na 15 jaar ben ik toch maar overgestapt'

Bundelz

Jean Pierre, geboren Antwerpenaar, woont sinds 25 jaar in Rotterdam. ‘Samen met mijn vrouw,’ vertelt hij. ‘Mijn kinderen wonen nog in Antwerpen, dus daar rij ik af en toe naar toe. Ja dat moet je niet 4 keer in de week doen, want dan ben je snel door je bundel heen. Maar zo nu en dan kan dat wel.’ Hij weet niet hoeveel hij precies rijdt. ‘Sinds ik niet meer zo vaak naar Antwerpen ga, rijd ik erg weinig.’

"Ik dacht ik probeer het gewoon. Het scheelt geld"

Bundelz

Stein (67) woont in Breda, is alleenstaand en nog niet zo lang met pensioen. Tijd dus voor leuke dingen, maar ook om de financiën eens onder de loep te nemen. Zo heeft hij nu een autoverzekering die beter bij hem past en een stuk goedkoper is.

“Van het geld dat we besparen gaan we heerlijk een weekend weg!”

Bundelz

Jan (69) en Els (64) ontmoetten elkaar vijf jaar geleden via een datingsite. Ze wonen niet samen en zien elkaar voornamelijk in het weekend. Doordat ze overstapten op de prepaid autoverzekering van Bundelz besparen ze elk jaarlijks ruim € 300.

Veilig op weg in de winter

Bundelz

Bij gladheid en sneeuw moet je extra voorzichtig zijn met autorijden. Wij geven je tips: van winterbanden en sneeuwkettingen tot slippen. Zo ga je veilig de weg op in de winter.

Aangenaam. Ik ben af&toe rijder Patrick (49) uit Gelderland

Bundelz

Alle af&toe rijders van Bundelz hebben één ding gemeen: hun auto staat meer stil dan dat hij rijdt. Daarom zijn ze overgestapt op de eerste prepaid autoverzekering van Nederland. Lees hier het verhaal van de autoruitmonteur Patrick (49).

Aangenaam. Ik ben af&toe rijder Jan (71) uit Brabant 

Bundelz

Alle af&toe rijders van Bundelz hebben één ding gemeen: hun auto staat meer stil dan dat hij rijdt. Daarom zijn ze overgestapt op de eerste prepaid autoverzekering van Nederland. Lees hier het verhaal van de gepensioneerde Jan (71).

Aangenaam. Ik ben af&toe rijder Esther (40) uit Dordrecht

Bundelz

Alle af&toe rijders van Bundelz hebben één ding gemeen: hun auto staat meer stil dan dat hij rijdt. Daarom zijn ze overgestapt op de eerste prepaid autoverzekering van Nederland. Lees hier het verhaal van basisschooljuf Esther (40).

Schoonmaaktips voor je auto: lak aan zomers ongemak

Bundelz

Zomer en zon zijn leuk, maar het levert ook ongemak op. Hoe verwijder je die troep van je auto zonder de autolak te beschadigen? Bundelz poetst je kennis over schoonmaken op en geeft de beste tips voor een blinkende, krasvrije auto.

Zuinig rijden: 10 snelle bespaartips voor je auto

Bundelz

Ben je een mooi-weer-rijder, stiekem af&toe een snelheidsduivel of een controlerijder? Welk type autorijder je ook bent, met een paar aanpassingen in je rijstijl rijd je al zuiniger. Goed voor het milieu, en goed voor de portemonnee. Daarom verzamelde Bundelz 10 bespaartips voor je auto.

De geur van de lente in je auto

Bundelz

Trek jij ook een vies gezicht als je de ruitenwisservloeistof van je auto bijvult? Wij wel. Gelukkig is dat nu verleden tijd door de slimme uitvinding van journalist Yvo. Hij ontwikkelde namelijk ruitenwisservloeistof die naar de lente ruikt. Een exclusieve geur, for spoiled drivers only.

Lentecheck: auto-onderhoud voor een veilige en frisse auto

Bundelz

Weg met winterse ongemakken. Zorg dat je auto als een zonnetje loopt en lentefris is nu het voorjaar begint. Tijd voor een lekkere lentecheck om met een blinkende én veilige auto de weg op te gaan. Daarom 7 auto-onderhoud tips voor af&toe rijders van Bundelz.