I.v.m. een technische storing zijn we telefonisch niet bereikbaar. Heb je een vraag? Kijk bij Vraag & Antwoord of mail naar hallo@bundelz.nl.
Bundelz stopt. Lees er hier meer over.

Alles over de Bundelz app

Bij Bundelz betaal je voor gebruik. De kilometerteller meet hoeveel afstand je aflegt, en geeft dit door aan de Bundelz app. We kunnen ons voorstellen dat je graag meer wilt meten over de app. Daarom hebben we hier de belangrijkste vragen en antwoorden op een rijtje gezet.

Meer weten over de kilometerteller?

Alles wat je moet weten over de app

De Bundelz app helpt je met het plaatsen van de kilometerteller. Ook zie je in de app hoeveel kilometer je gereden hebt en hoeveel tegoed je nog over hebt.

Je hoeft niet elke keer als je gaat rijden je smartphone bij je te hebben. Wel ben je verplicht om eens in de 3 weken de kilometerteller en de Bundelz app met elkaar te verbinden om de kilometers bij te werken. Dat doe je zo:

 1. Zorg dat je in de auto zit en dat de motor aan staat
 2. Heb je bluetooth aan staan? Dan verbindt de kilometerteller automatisch met je smartphone
 3. Heb je bluetooth uit staan? Zet deze dan aan en kies de Link 100 om mee te verbinden
 4. Open de Bundelz app en wacht ongeveer 10 seconden
  1. Heb je mobiel internet (4G) op je mobiel? Dan worden de kilometers direct bijgewerkt
  2. Heb je geen internet in de auto? Dan worden de kilometers bijgewerkt zodra je met Wifi verbindt, bijvoorbeeld thuis. Open dan de Bundelz app opnieuw en bekijk je bundelverbruik
Heb je alleen wifi op je smartphone en geen mobiel internet? Ook dan kun je Bundelz klant worden.

Let op: alleen bij de allereerste keer dat je – in de auto – de kilometerteller wilt koppelen aan de Bundelz app heb je wél mobiel internet nodig. Je kunt dan vragen of iemand anders voor jou even een hotspot kan maken op zijn eigen mobiele telefoon.

De app verbruikt heel weinig internet uit jouw data abonnement, omdat er geen zware gegevens worden overgezet. Je kunt het vergelijken met het ontvangen van een Whatsapp. Dat verbruikt slechts een paar kB.

Nee, dat hoeft niet. Je bent wel verplicht om minimaal één keer in de 3 weken je smartphone te verbinden met de kilometerteller in jouw auto. Daarvoor moet je met je telefoon in de auto zitten. 

Wil je altijd de actuele stand van je bundel kunnen bekijken? Neem dan je telefoon mee als je gaat rijden, en zorg dat je bluetooth en internet aan hebt staan. Als je de app opent, wordt je tegoed direct bijgewerkt.

Voor een autoverzekering van Bundelz is een smartphone verplicht. Heb je een Android telefoon? Dan moet je minimaal over softwareversie 5.0 beschikken. Als je een iPhone hebt, moet je minimaal softwareversie 11.0 hebben.

Ja, je kunt ook Bundelz klant worden als je geen mobiel internet hebt, mits je bij het plaatsen van de kilometerteller wél mobiel internet hebt. Wifi is niet voldoende.

Heb je geen mobiel internet op je telefoon? Dan kun je op de volgende manieren toch de kilometerteller plaatsen:

 1. Vraag iemand die wél mobiel internet heeft om de Bundelz app voor jou te installeren op zijn of haar mobiele telefoon.
 2. Vraag of iemand een hotspot voor jou aanmaakt op zijn of haar mobiele telefoon. 
Wil je weten hoe je een hotspot instelt op een telefoon van iemand die wel mobiel internet heeft? Kijk dan eens naar deze tips voor een Android telefoon, en klik hier als je een hotspot wil instellen op een iPhone.Heb je de Bundelz app geïnstalleerd?

Twee weken voordat je verzekering ingaat, ontvang je inloggegevens voor de Bundelz app per e-mail. Inloggen doe je met het tijdelijke wachtwoord. Met de Bundelz app kun je de kilometerteller activeren en bijwerken.

Plaatsen van de kilometerteller
Nadat je voor de eerste keer bent ingelogd, legt de app je stap voor stap uit hoe je de kilometerteller in jouw auto plaatst. Zodra je de kilometerteller in je auto hebt geplaatst, zie je vanaf je ingangsdatum hoeveel kilometer je hebt gereden en hoeveel kilometer er nog in je bundel zit. Daarvoor moet je de app wel bijwerken met de kilometerteller in je auto.

Je kilometertegoed bekijken: bijwerken
De kilometerteller houdt bij hoeveel kilometer je rijdt, en geeft dat door aan de Bundelz app via bluetooth en mobiel internet. Zodra je jouw smartphone via bluetooth en internet hebt verbonden met de kilometerteller in de auto, zal jouw bundeltegoed automatisch worden bijgewerkt. Zo weet je precies hoeveel kilometer er nog in je bundel zit en wanneer jouw nieuwe bundel automatisch in gaat. Je moet minimaal één keer in de 3 weken bijwerken.

De app werkt alleen correct met de besturingssystemen Android versie 5.0 of hoger en IOS versie 11.0 of hoger.

Je hoeft niet elke keer als je gaat rijden je smartphone bij je te hebben. Wel ben je verplicht om eens in de 3 weken de kilometerteller en de Bundelz app met elkaar te verbinden om de kilometers bij te werken. Dat doe je zo:

 • Zorg dat je in de auto zit en dat de motor aan staat
 • Heb je bluetooth aan staan? Dan verbindt de kilometerteller automatisch met je smartphone
 • Heb je bluetooth uit staan? Zet deze dan aan en kies de Link 100 om mee te verbinden
 • Open de Bundelz app en wacht ongeveer 10 seconden
  - Heb je mobiel internet (4G) op je mobiel? Dan worden de kilometers direct bijgewerkt
  - Heb je geen internet in de auto? Dan worden de kilometers bijgewerkt zodra je met Wifi verbindt, bijvoorbeeld thuis. Open dan de Bundelz app opnieuw en bekijk je bundelverbruik
  - Heb je alleen wifi op je smartphone en geen mobiel internet? Ook dan kun je Bundelz klant worden.
Let op: alleen bij de allereerste keer dat je – in de auto – de kilometerteller wilt koppelen aan de Bundelz app heb je wél mobiel internet nodig. Je kunt dan vragen of iemand anders voor jou even een hotspot kan maken op zijn eigen mobiele telefoon.

Open de app en klik op "Wachtwoord vergeten". Vul vervolgens het e-mailadres in waarmee je bij Bundelz bent aangemeld. Je ontvangt binnen enkele minuten een nieuw wachtwoord.

Kun je de kilometerteller voor een periode langer dan 3 weken niet verbinden met de app? Bijvoorbeeld omdat je zonder auto naar het buitenland gaat? Dan moet je dit vooraf aan ons laten weten. Dit geef je aan in de Bundelz app onder het kopje Instellingen. 

Volg onderstaande stappen om de kilometers in de Bundelz app bij te werken:

 1. Zorg dat je in de auto zit en de motor aan staat.
 2. Maak met je smartphone een bluetoothverbinding met de kilometerteller. De kilometerteller heet LINK 100 bij bluetooth.
 3. Open de Bundelz app (!) en wacht ongeveer 10 seconden.
 4. Heb je internet in de auto? Dan worden de kilometers direct bijgewerkt.
 5. Heb je geen internet in de auto? Dan worden de kilometers bijgewerkt zodra je met Wifi verbindt. Open de Bundelz app dan opnieuw.
 6. Zodra de kilometers zijn bijgewerkt in de Bundelz app, zie je ‘Zojuist bijgewerkt’ staan.

Worden je kilometers nog steeds niet bijgewerkt?

Controleer dan de volgende zaken:

Heb je verbinding met internet?
Controleer je internetverbinding. Alleen bij genoeg internetbereik kunnen de kilometers bijgewerkt worden.

Heb je verbinding met bluetooth?
Je hebt een bluetoothverbinding met de kilometerteller als het blauwe lampje op de kilometerteller continu brandt. Bij de bluetooth instellingen van je telefoon staat dat het apparaat LINK 100 verbonden of gekoppeld is. Daarnaast krijg je een notificatie wanneer je een bluetoothverbinding hebt. Tips:

 • Bluetooth heeft maar een paar meter bereik. Zorg dus dat je in de auto zit.
 • Komt de bluetooth verbinding niet tot stand? Schakel dan bluetooth uit, wacht 15 seconden en schakel bluetooth weer in. Verbind dan opnieuw met de kilometerteller.
 • Verwijder eventueel het gekoppelde apparaat (LINK 100) uit de bluetooth instellingen. Daarna kan je opnieuw een verbinding maken.
Zit de kilometerteller goed in de auto?
Controleer of de kilometerteller nog goed in de auto zit. Druk deze voor de zekerheid aan.

Worden de kilometers nog niet bijgewerkt?
 • Sluit de Bundelz app volledig af en open het vervolgens opnieuw.
 • Verwijder de Bundelz app van je telefoon en installeer het opnieuw.
Blijf je problemen ondervinden? We helpen je graag verder! Stuur een e-mail naar hallo@bundelz.nl. We kunnen je het beste helpen als je de volgende zaken aangeeft:

 • Welke lampjes branden op de kilometerteller?
 • Wat zie je in de Bundelz app?
 • Wat heb je zelf al geprobeerd?Wil je nog meer weten?

Hoeveel rijd je per jaar?


km per dag
km per jaar

sluiten

Wil je een Bundelz verzekering aanvragen?

Je staat op het punt om deze pagina te verlaten zonder een verzekering aan te vragen. Wil je een Bundelz verzekering aanvragen?

Nog niet helemaal zeker? We helpen je graag!

Heb je vragen of weet je niet zeker of Bundelz bij je past? Neem gerust contact op, we helpen je graag verder.

Neem contact op Maak je aanvraag later af

Welke aanvullende dekking zou jij graag willen?

Bundelz biedt deze dekkingen nu nog niet aan, maar we zijn altijd in ontwikkeling. Het kan zijn dat we binnenkort extra dekkingen aanbieden. In de tussentijd kun je aanvullende dekkingen vaak los bij een andere verzekeraar verzekeren, terwijl de auto bij Bundelz verzekerd is.

Weet je niet hoeveel je rijdt?

Het maakt niet uit hoeveel kilometers je per jaar rijdt. We doen niets met het aantal dat je hier op geeft. Het is alleen om jou een indicatie te geven van wat je gaat betalen. Je betaalt namelijk niet per jaar, maar per bundel van 1.000 km. De kilometerteller telt hoeveel jij rijdt. Heb je 1.000 km gereden? Dan ontvang je automatisch een nieuwe bundel.

Weet je niet hoeveel je rijdt?

Het maakt niet uit hoeveel kilometers je per jaar rijdt. We doen niets met het aantal dat je hier op geeft. Het is alleen om jou een indicatie te geven van wat je gaat betalen.

Wil je een Bundelz verzekering aanvragen?

Je staat op het punt om deze pagina te verlaten zonder een verzekering aan te vragen. Wil je een Bundelz verzekering aanvragen?

Wil je een herinnering per e-mail ontvangen als jouw huidige verzekering afloopt? Door te klikken op de onderstaande knop, ga je akkoord met het eenmalig versturen van een herinnering. Je ontvangt één maand voordat jouw huidige verzekering afloopt een e-mail.

Vind je Bundelz interessant?

Je staat op het punt om de pagina te verlaten. We horen graag jouw mening om Bundelz te verbeteren.

Kentekenhouder

De kentekenhouder is de eigenaar van de auto. Op het kentekenbewijs staat de naam van de kentekenhouder genoemd. Is de kentekenhouder niet de verzekeringsnemer? Geef dat dan hier aan.

Mail mij de brochure

In de Bundelz brochure vind je de belangrijkste informatie over onze voordelige autoverzekering. Vul je naam en e-mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden. We sturen de brochure per mail naar je toe.Bekijk hier onze privacystatement

Eigen risico

Hoe hoog het eigen risico is dat je moet betalen, hangt af van het soort schade en waar je deze laat herstellen. Er zijn twee mogelijkheden: 
 • Je laat de schade herstellen bij een bedrijf uit ons schadeherstelnetwerk. Het eigen risico is dan per schadegeval:
  1. € 150,- voor het vervangen of repareren van ruitschade;
  2. € 150,- voor het herstellen van alle overige schades.
   Als je beide soorten schades tegelijk oploopt, dan betaal je € 150,-.
 • Je laat de schade herstellen bij een bedrijf buiten ons schadeherstelnetwerk. In dit geval betaal je altijd een eigen risico van € 550,- per schadegeval.
 • Kies je ingangsdatum

  Ingangsdatum
  Houd rekening met de opzegtermijn van je huidige verzekering. De meeste verzekeraars hebben een opzegtermijn van één maand. Kijk in de polisvoorwaarden van jouw huidige verzekeraar voor het opzegtermijn van je autoverzekering. 

  Overstapservice
  Na de volgende stap kun je aangeven dat je van onze overstapservice gebruik wilt maken.


  Ok, begrepen

  Je kunt bij Bundelz een autoverzekering afsluiten als je de auto privé gebruikt. Ben je werknemer in loondienst, dan vallen woon-werkverkeer en zakelijke ritten onder privégebruik. Ben je zzp'er? Dan verzekeren wij je auto onder de volgende voorwaarden:

  Ok, begrepen

  Je betaalt eenmalig €35,- aansluitkosten voor Bundelz. De kosten bestaan uit administratieve kosten (poliskosten) en kosten die wij maken voor de kilometerteller. Denk bijvoorbeeld aan de aanschaf en het versturen van de kilometerteller per post.


  Ok, begrepen

  We hebben je schadevrije jaren nodig om jouw prijs te berekenen. Je vindt het aantal jaren dat je hebt opgebouwd op je meest recente polisblad. Heb je deze gegevens niet bij de hand? Informeer dan bij jouw huidige autoverzekeraar. 

  Het is belangrijk om meteen het juiste aantal schadevrije jaren op te geven. Zo voorkom je een herberekening van jouw prijs of mogelijk zelfs een opzegging van je verzekering.

  Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe meer korting op je bundelprijs!


  Ok, begrepen

  Het aantal kilometers is een schatting. Je mag altijd meer of minder rijden dan je aangeeft. Je betaalt niet per jaar, maar per bundel van 1.000 km. Elke bundel heeft dezelfde prijs.


  Ok, begrepen

  Heb je al een Bundelz Autoverzekering en wil je een extra auto verzekeren? Vul een ander e-mailadres in dan het e-mailadres dat bekend is bij Bundelz.


  Ok, begrepen

  Wat is gedekt?

  Wanneer ben je verzekerd?
  De bestuurder en passagiers van jouw auto zijn verzekerd bij een ongeval:

  Je Schadeverzekering Inzittenden wordt gekoppeld aan je bundel. Je betaalt €5 per 1.000 kilometer.

  Wat is gedekt?

  Wa
  Wa-Casco (Allrisk)
  Schade door je auto aan anderen en spullen van anderen
  24 uur per dag hulp bij ongelukken, ook in het buitenland
  Schade door rook, brand, noodweer of dieren op de weg
  Schade door diefstal en joyriding
  Barsten, sterretjes of putjes in je autoruit
  Schade aan je auto, door jou veroorzaakt
  Nieuwwaarde (nieuwe auto)
  2 jaar
  Eigen risico
  €150

  Wat is gedekt?

  Het aantal schades dat wij in een jaar voor jou vergoeden, bepaalt je nieuwe aantal schadevrije jaren. In tabel 1 kun je zien hoeveel schadevrije jaren je terugvalt bij één of meer schades, en welk kortingspercentage bij je nieuwe aantal schadevrije jaren hoort. Je nieuwe kortingspercentage geldt vanaf het eerste verzekeringsjaar na de schadedatum.


  Aantal
  Schadevrije
  Jaren
  Kortingspercentage Je nieuwe aantal schadevrije jaren, bij...
  WA Casco 0 schades 1 schade 2 schade 3 schade 4 schades of meer
  > = 16 80% 80% 17 10 5 0 -5
  15 80% 80% 16 10 5 0 -5
  14 80% 80% 15 9 4 -1 -5
  13 80% 80% 14 8 3 -2 -5
  12 80% 80% 13 7 2 -3 -5
  11 80% 80% 12 6 1 -4 -5
  10 80% 80% 11 5 0 -5 -5
  9 78% 78% 10 4 -1 -5 -5
  8 76% 76% 9 3 -2 -5 -5
  7 74% 74% 8 2 -3 -5 -5
  6 72% 72% 7 1 -4 -5 -5
  5 70% 70% 6 0 -5 -5 -5
  4 67,5% 67,5% 5 -1 -5 -5 -5
  3 65% 65% 4 -2 -5 -5 -5
  2 60% 60% 3 -3 -5 -5 -5
  1 55% 55% 2 -4 -5 -5 -5
  0 50% 50% -5 -5 -5 -5 -5
  -1 45% 45% -5 -5 -5 -5 -5
  -2 35% 35% -1 -5 -5 -5 -5
  -3 25% 25% -2 -5 -5 -5 -5
  -4 15% 15% -3 -5 -5 -5 -5
  -5 0% 0% -4 -5 -5 -5 -5

  Zo berekenen we jouw besparing

  Jouw besparing is gebaseerd op het bedrag dat je tot nu toe bij Bundelz hebt betaald. Hierbij zijn we uitgegaan van jouw gemiddelde bundelprijs en het totaal aantal bundels.

  Dit bedrag hebben we vergeleken met wat jij ongeveer bij een reguliere autoverzekering zou betalen voor dezelfde periode. We zijn hierbij uitgegaan van de premie van Nationale-Nederlanden, de risicodrager van Bundelz.

  Het verschil tussen de premie van een reguliere autoverzekering en jouw totale prijs bij Bundelz is jouw besparing.

  Je auto is (nog) niet geschikt

  Je kunt je auto op dit moment niet verzekeren bij Bundelz, omdat de Bundelz kilometerteller niet geschikt is voor hybride/elektrische auto's We zijn bezig met een oplossing. Wil je dat we je op de hoogte houden? Laat dan hier je e-mailadres achter.

  Naam
  E-mail


  Bekijk hier onze privacystatement

  Smartphones

  Voor Bundelz heb je een smartphone nodig. Hiermee download je de Bundelz app. Een smartphone is een mobiele telefoon met internet en bluetooth. Is je smartphone al een aantal jaar oud? Controleer of je de meest recente softwareversie hebt geïnstalleerd:

  Kilometerteller

  De kilometerteller telt hoeveel kilometer je rijdt. Zo weten wij wanneer je 1.000 km hebt gereden en een nieuwe bundel nodig hebt. De kilometerteller plaats je eenvoudig in jouw auto met de handleiding in de Bundelz app. Kom je er niet uit? De KwikFit bij jou in de buurt plaatst de kilometerteller gratis in jouw auto. Activeer de kilometerteller na het plaatsen met behulp van de Bundelz app op je smartphone. De activatie wordt stap voor stap uitgelegd.

  Bijwerken

  De kilometerteller telt hoeveel kilometer je rijdt. De Bundelz app op je smartphone laat zien hoeveel kilometertegoed je nog hebt. Om de kilometerstand in de Bundelz app bij te werken, moet je de Bundelz app op je smartphone verbinden met de kilometerteller in je auto. Je dient dit minimaal één keer in de drie weken te doen. Zo zie je precies hoeveel kilometer er nog in je bundel zit. En weten wij wanneer je een nieuwe bundel nodig hebt.