Aangenaam. Ik ben af&toe rijder Esther (40) uit Dordrecht

Alle af&toe rijders van Bundelz hebben één ding gemeen: hun auto staat meer stil dan dat hij rijdt. Daarom zijn ze overgestapt op de eerste prepaid autoverzekering van Nederland. Na één jaar Bundelz duiken we in het leven van drie af&toe rijders. Lees hier het verhaal van basisschooljuf Esther (40), die maar af&toe rijdt in haar Toyota Aygo uit 2008.

Esther schenkt een kopje thee in op deze maandagmiddag bij haar thuis in Dordrecht. Boven doet haar jongste dochter van twee net een middagslaapje. Haar andere vierjarige dochter gaat sinds een week naar de kleuterschool. “Nu is het redelijk rustig. Ik vind dit beter te doen dan toen ze 0 en 2 waren,” lacht Esther. Ze is even verderop in Zwijndrecht geboren en is daarna altijd in de buurt gebleven. “We wonen nu sinds vijf jaar in dit heerlijke huis. Alle familie en kennissen zijn dichtbij. Dat is eigenlijk wel heel comfortabel.”

‘Die auto betekent mijn vrijheid’


In het dagelijks leven is Esther juf van groep zeven op een basisschool, vijf minuutjes fietsen verderop. “Ja, daar zit ik óók tussen de kinderen. Maar ik doe het met veel plezier. Je leert zo’n groep echt door en door kennen; je deelt alles met elkaar. Dat vind ik ieder jaar weer mooi om mee te maken.”

Werkloos voor de deur

Voor haar werk heeft Esther haar auto dus niet nodig, en ook verder maakt haar zwarte Toyota Aygo weinig kilometers. “Hij staat vaak werkloos voor de deur inderdaad. Ik gebruik ‘m als ik mijn dochter naar balletles breng of als ik naar een vriendin in de buurt rijd. Voor de grotere afstanden gebruiken we de leaseauto van mijn man.” Maar de suggestie van diezelfde echtgenoot dat haar Aygo’tje dan ook wel de deur uit kan, daar wil Esther niks van weten. “Oh nee. Het zou dan misschien wel geld schelen, maar die auto betekent mijn vrijheid. Ik heb altijd een eigen autootje gehad en wil dat graag zo houden.”

‘Verzekeren is niet echt mijn onderwerp’


Oké, die auto gaat Esther dus niet opgeven. Maar een goedkopere autoverzekering scheelt natuurlijk wel in de kosten. Normaal is ‘verzekeringen’ niet echt een onderwerp waar Esther in geïnteresseerd is, maar toen ze via haar man hoorde over het concept van Bundelz, dacht ze meteen: “Dat is nog ‘ns een goed idee. Een eerlijk product waarbij je alleen betaalt voor de kilometers die je rijdt: ja, daar geloof ik wel in! En Bundelz is onderdeel van Nationale-Nederlanden, dus gewoon betrouwbaar. Ik denk ook dat ik één van de eerste klanten was.”

Esther rekende uit dat ze met de nieuwe Bundelz-verzekering honderdveertig euro per jaar bespaart. “Toch best een aardig bedrag!” Het is niet haar hobby, maar af en toe dwingt ze zichzelf kritisch te kijken naar alle uitgaven. “We komen net uit een periode waarin we veel hebben uitgegeven. Zoals zomervakantie, en gewoon veel leuke dingen gedaan. Dan kijk ik altijd even waar al het geld normaal naartoe gaat en waarop we weer kunnen bezuinigen.”

Prepaid is prettig

Het systeem van Bundelz vindt Esther handig en overzichtelijk. Het plaatsen van het kilometertellertje onder het dashboard was “zo gebeurd” en een nieuwe bundel aanschaffen gaat automatisch. “Je krijgt er een berichtje over in de app en dan wordt het bedrag per automatische incasso afgeschreven, dat is handig. Ik ben WA + inzittenden verzekerd. Zo’n bundel kost me 55 euro. Ondertussen zit ik in mijn vierde bundel van 1.000 kilometer in iets meer dan een jaar tijd.” Esther rijdt jaarlijks dus minder dan 4.000 kilometer.

‘Zelf kunnen kiezen is van deze tijd’


Al met al bevalt de prepaid autoverzekering goed. Esther heeft Bundelz al getipt bij wat mensen in haar omgeving. “Als je weinig rijdt, bespaar je al snel een hoop geld. Ik vind het gewoon van deze tijd dat je zelf kunt kiezen wat voor verzekering je wilt. Dat je dus niet maandelijks een standaardbedrag hoeft te betalen dat helemaal niet bij je autogebruik past.” En wat zijn haar plannen met die honderd uitgespaarde euro’s? “Pfoe, nog niet over nagedacht. Maar een keer met z’n allen lekker uit eten zit er toch echt wel in!”

Rijd je ook meer op je fiets dan in je auto, of heb je een (tweede) autootje dat je maar af&toe gebruikt? Kijk dan op snel of Bundelz ook voor jou voordelig is!


Bereken mijn bundelprijs Start vandaag nog met besparen