Aangenaam. Ik ben af&toe rijder Jan (71) uit Brabant 

Alle af&toe rijders van Bundelz hebben één ding gemeen: hun auto staat meer stil dan dat hij rijdt. Daarom zijn ze overgestapt op de eerste prepaid autoverzekering van Nederland. Na één jaar Bundelz duiken we in het leven van drie af&toe rijders. Lees hier het verhaal van de gepensioneerde Jan (71), die maar af&toe rijdt in zijn Chevrolet Spark uit 2010.

Jan woont in een fraai huurhuis met mooie tuin in het Brabantse dorp Oudenbosch, voor veel katholieken bekend als de plek waar twee replica’s staan van de wereldberoemde St. Pieterskerk uit Rome. “Al is hier in de kerk niets van marmer, alles is nageschilderd’, verklapt Jan, ‘maar… dat is dan wel heel mooi gedaan!”.

‘Als je kunt bukken, ben je goedkoper uit’


Jan is alleenstaand en heeft 32 jaar als groepsleider bij het internaat in het dorp gewerkt. “Vader en moedertje spelen dus, voor vooral schippers- en circuskinderen. Een dankbaar beroep. Nee, zelf heb ik geen kinderen. Ik had wel genoeg aan die van anderen, haha.” Sinds zijn 63ste is Jan met pensioen. “Ik heb alleen de pech dat ik een goed pensioen krijg, waardoor ik net geen recht heb op toeslagen. Dan ga je toch kijken waarop je kunt besparen zonder comfort in te leveren. Ik heb de zolder geïsoleerd, zes zonnepanelen gehuurd en let op mijn stookkosten.” Boodschappen doet hij ook kostenbewust. “Als je goed kunt bukken, vind je producten die goedkoper zijn.” En daarnaast bespaart hij dus op zijn autoverzekering.

Een auto als pure luxe

Jan rijdt in een autootje “met middenklasse allure”. Zijn Chevrolet Spark is voorzien van meerdere airbags, 4 in plaats van 3 cilinders én elektrisch bedienbare stoelen. Voor Jan is een auto pure luxe. “Ik rij qua verzekering nu nog steeds binnen mijn eerste bundel; dat betekent dat ik in ruim half jaar nog geen 1.000 kilometer gereden. Ik gebruik mijn auto alleen voor boodschappen, af en toe naar de sportschool en voor familiebezoek in de buurt.”

“Ik zag Bundelz voorbijkomen op internet. Ik dacht: ik probeer het gewoon, het scheelt geld. Ook kun je op elk moment stoppen. Dus wat is het risico? Toen ik ook nog las dat Bundelz een dienst van Nationale-Nederlanden is, wist ik dat het geen dubieus verhaal was. Ik ben een gebruiker van het eerste uur. Twee mensen van Bundelz kwamen ook een keer op de koffie. Om te horen wat ik ervan vond. Ik heb toen gemeld dat een inzittendenverzekering ook fijn zou zijn. Ik ben af en toe met anderen op stap, dan voel ik me moreel verplicht dat zij ook schade vergoed krijgen als er iets gebeurt. Bundelz biedt de extra dekking voor inzittenden nu aan voor 5 euro extra.”

Geld over voor op vakantie

“Ik ben WA casco verzekerd. Ik betaalde eerst ruim 300 euro per jaar. Nu maximaal 150, verwacht ik. Omdat ik per kilometer betaal. Met het geld dat ik bespaar kan ik leuke dingen blijven doen. Zo besteed ik mijn geld liever aan vakanties. Ik ga vaak mee met busreizen naar Duitsland. Binnenkort naar Beieren en volgend jaar naar het Zwarte Woud. Altijd erg leuk.”

‘Ook je verzekeringen vragen om een APK’


In zijn kennissenkring is Jan nog één van de weinigen die profiteert van onze goedkope autoverzekering. “Leeftijdgenoten vinden het wel een interessant verhaal. Toch ziet het gros er tegenop om ook voor Bundelz te gaan. Dan zeggen ze: ‘Ik heb al een goede verzekering, daar zit ik al jaren bij.’ Ik vertel ze dan dat het echt loont om je verzekeringen af en toe tegen het licht te houden, dat die dus ook om een APK vragen. Anders loop je gewoon mooie kortingen mis, of in dit geval: een structureel lagere premie. Dat is toch zonde?”

Kilometerteller erin, app downloaden

De 60+-ers in zijn omgeving vinden het idee van de app en kilometerteller die je in de auto moet plaatsen voor de kilometerregistratie ook een beetje eng. “Terwijl dat juist eenvoudig is. Wel ben ik even langs de garage gereden om te vragen of ik de kilometerteller goed had geplaatst – die moet in het contactpunt dat zij gebruiken om met hun laptop je motor uit te lezen, vandaar. Daarna was het de Bundelz app downloaden op je smartphone en klaar is Kees.” Steeds meer kennissen hebben smartphones en zitten op Facebook en WhatsApp. “Sommigen hebben het daar flink druk mee, haha. En als je dan toch zo’n ding hebt, is starten met Bundelz echt appeltje eitje.”

Terwijl Jan uit zijn relax-stoel opstaat, bedank ik hem voor het openhartige gesprek. “Jij ook bedankt. Het is altijd leuk om met jonge mensen te praten. Met beide benen in de maatschappij blijven staan, dat vind ik fijn. Dan ga je vanzelf mee met de tijd, merk ik.”

Rijd je ook minder dan 5000 kilometer per jaar, of heb je een (tweede) autootje dat je maar af&toe gebruikt? Kijk dan snel of Bundelz ook voor jou voordelig is!


Bereken mijn bundelprijs Start vandaag nog met besparen