Veilig op weg in de winter

In de winter is autorijden soms wat spannender dan in de zomer. Sneeuw en gladheid kunnen zorgen voor gevaarlijke situaties. Wij helpen je veilig op weg en geven jou een paar slimme tips. Of blijf met de kou lekker thuis en laat de auto staan. Zo bespaar je ook op jouw autoverzekering!

Rustig optrekken

Trek bij gladheid en sneeuw heel rustig op, het liefst in de tweede versnelling. Laat de koppeling heel langzaam opkomen. Zo houd je controle over de auto.

Rijd met winterbanden

Winterbanden hebben een speciaal profiel dat voor meer grip zorgt in de sneeuw of op een nat wegdek vanaf 7 graden of lager. De remweg wordt met winterbanden aanzienlijk verkort ten opzichte van zomerbanden.

Houd afstand

Het klinkt logisch, maar in de winter is het echt beter om nóg iets meer afstand te houden van jouw voorganger. Je hebt daardoor meer zicht op de situatie als zich iets onverwachts voordoet en de remweg langer is dan je had verwacht.

Voorkom dat je moet remmen

Bij het maken van een noodstop werkt het ABS systeem alleen naar behoren als je de rem krachtig intrapt. Beter is het om goed te anticiperen en tijdig vaart te minderen zodat je helemaal niet of nauwelijks hoeft te remmen bij gladheid.

In de slip

Raakt jouw auto in de slip? Raak dan vooral niet in paniek! Het belangrijkste is dat je NIET op de rem trapt. In plaats daarvan kun je beter het gas direct loslaten. Blijf sturen in de richting waar je heen wilt. De banden krijgen vanzelf weer grip op de weg.

Schade

Heb je schade aan jouw auto? Dan is het fijn als je een autoverzekering hebt met een goede dekking. Met een (verplichte!) WA dekking ben je verzekerd voor schade die jij met jouw voertuig veroorzaakt bij een ander. De WA Casco dekking biedt een complete dekking tegen zowel schade aan andermans auto als ook de schade die je zelf veroorzaakt aan jouw eigen auto. Deze dekking wordt ook wel Allrisk genoemd.

Bundelz biedt speciaal voor automobilisten die weinig rijden een autoverzekering aan die je alleen betaalt als je de auto gebruikt. Ontdek hoeveel jij kunt besparen op je autoverzekering!


Bereken mijn bundelprijs Start vandaag nog met besparen